Annons

Massor av fotoutställningar i mars

Över 40 fotoutställningar med runt 130 fotografer från 12 olika länder kommer att kunna beskådas under mars månad i Skåne och bakom hela arrangmanget står bland andra Thomas H Johnsson fotograf från Landskrona.

Med start den 2 mars kan man se landets i särklass största fotobiennal i länet och Landskrona har lyckats plocka ett par av russinen. På museet kan man ta del av en av Sveriges mest erkända och nyskapande fotografer, Dawids tre olika utställningar ”Blueprints” – den nya stora bildsviten på leksaksvapen, ”Silverprints” – ett retrospektivt urval samt ”Jobb/Work” – kommersiella uppdragsbilder.

Annons
 

I loungen på Pumphuset blir det något av en favorit i repris från fjolårets utställning på konsthallen då Thomas H Johnsson åter visar ”If Dogs Run Free [part one]”.
– Men den här gången är utställningen kompletterad med nya och aldrig tidigare visade bilder, inflikar fotografen.

Fotoentusiasten kan glädjas åt att fotografen Pieter ten Hoopen kommer till Landskrona Museum och visar bilder och håller föredrag i samband med Fotobiennalen och Fotografi I Fokus lördagen den 16 mars.
Landskrona stad satsar på fotografi under parollen Fotostaden Landskrona. Jag blev tillfrågad om jag har möjlighet att hjälpa till, säger Thomas H Johnsson.

Föredrag och bildvisning med spännande fotografer är alltid intressant. Jag fick tag i min gamla polare Pieter ten Hoopen i Nairobi och arrangemanget blev spikat på ett par dagar. Pieter är för närvarande aktuell med boken Tokyo och jag misstänker att vi får se ett både intressant och bra material därifrån. Arrangemanget ska ses som en del i en större framtida satsning på fotografi i Landskrona, poängterar Thomas H Johnsson.

Pieter ten Hoopen har hela världen som sitt arbetsfält. Han är representerad av Svenska Moment Agency och är medlem i Franska Agence VU’. I dagsläget bor han och är verksam från Nairobi i Kenya. Pieter har gett ut en hel del böcker och publicerats i flera svenska och utländska magasin. Den holländsk-svenske frilansfotograf har vunnit många internationella fotopris, som exempelvis: First prize in the category Daily Life Stories World Press Photo samt First prize Picture Of the Year (POY) USA både 2005 och 2006.
Pieter ten Hoopen kommer att inrikta sitt föredrag på bildvisning och berättelser kring bilderna och livet som internationell bildjournalist.

Lördagen den 16 mars klockan 14:00, museets filmsal, är det du ska skriva in i din almanacka om minsta fotointresse finns.

Fotografi i Fokus startade 2002. Redan 2003 arrangerades den första Biennalen i Malmö och Lund. Syftet med Biennalen var att skapa ett större återkommande kulturarrangemang som sätter den fotografiska bilden i centrum. En plattform och en mötesplats. Men även med en ambition att lyfta fram de som på olika sätt arbetar professionellt med fotografi i södra Sverige. Under åren har Fotografi i Fokus växt och innefattar nu större delen av Skåne.
– Vi har en ambition att växa ytterligare, säger Thomas H Johnsson, som är vice ordförande i Fotografi i Fokus.

Läs mer om det kommande evenemanget på:
http://www.fotografi-i-fokus.com/


If Dogs Run Free [part one] visas på Pumphuset under fotobiennalen.
Foto: Thomas H Johnsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser