Annons

Populärt med Ven på Facebook

Eva Pettersson är en Venbo som verkligen brinner för sin ö. Hon jobbar som förskolelärare, är egenföretagare, bloggare och är engagerad i det mesta som rör ön. Bland annat bildade hon företaget Hven i ord och bild AB och i samma veva startede hon facebookgruppen med samma namn, en grupp som idag har 325 medlemmar.
– Jag hade ingen aning om att så många skulle vara så intresserade och villiga att delge oss andra bilder och kunskap om vardagslivet på Ven under 1900-talet. Företaget startade jag för att ta tillvara kunskapen om vardagslivet under 1900-talet på Ven, säger hon och informerar om att facebookgruppen är ”hemlig” vilket innebär att man måste ansöka om att få bli medlem och ta del av innehållet.
– Detta är för jag var rädd att det ska bli dålig stämning men dumma kommentarer. Så jag utsåg mig själv som kontrollant  och hittills har jag bara behövt ta bort två inlägg av alla tusentals som är gjorda.

Framför allt så är de som är med i gruppen venbor, sommargäster och folk som bott på Ven tidigare, men alla är välkomna.
– Alla som vill gå med är välkomna men sköter man sig inte så åker man ut helt enkelt, säger hon med ett leende.

Annons
 

Hennes historiska intresse för ön har funnits länge och detta märks inte minst under konstrundan.
– Jag var med på Konstrundan i fjol och hade då med mig ett 10-tal fotoalbum från tiden tillbaks till 1900-talets början. De är foton som jag ärvt av mina föräldrar och äldre släktingar. Det blev många minnen som kom fram och livliga berättelser. Jag kommer vara med även i år tillsammans med min dotter Hanna 13 år som tar fina foton från dagens Ven. Vi kommer finnas på Cavlingavägen 37 när det beger sig i år, avslutar Eva Pettersson.

Till Facebookgruppen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser