Annons

Ny randig seger

BoIS tog en ny viktoria, den tredje raka, då man besegrade den danska andraligaklubben Köge med 2-0. Alex Nilsson visade att krutet fortfarande är torrt då han gjorde 1-0 och tvåan kom genom Fredrik Karlsson som säkert satte en straff i mål.

Landskrona BoIS fortsätter att imponera. På lördagen tog de sin tredje raka seger efter att man besegrat Köge med 2-0. Danskarna låg betydligt tätare på BoISarna men detta hindrade inte de randiga från att attackera. Framför allt så var det Alex Nilsson, som gjorde tre mål mot Falkenberg senast, som höll sig framme. Det ville sig dock inte riktigt och det samma gällde för hans anfallskollega Fredrik Karlsson som hade ett par chanser.

Annons
 

Andra halvlek var dock bara någon minut gammal när nollan sprack. Det var Surprise Ralani som slog in bollen till Christoffer Tapper Holter från högerkanten. Han skarvade bollen vidare till Alex Nilsson som gjorde matchens första mål.

Strax efter attackerade Surprise på nytt på sin högerkant och en dansk försvarare var tvungen att stoppa honom med ojusta medel. Domaren pekade på straffpunkten och Fredrik Karlsson gjorde inget misstag.

Efter en dryg timmes spel gjorde BoIS ett massbyte. Bland annat byttes hela anfallet ut och på mitten kom Andreas Dahl in. Han fick dock inte så värst mycket uträtta. Han tryckte dock till en dansk rejält. Det var mer än sjuan på ryggen som gjorde att fler än en kom att tänka på Marcus Lantz. Han fick dock igen strax innan slutet då dansken sparkade ner Dahl  som fick se de sista minuterna från sidan av planen. Någon fara med mittfältaren är det dock inte.
– Jag fick en ren smäll på låret men det är bara en lårkaka. Någon risk att jag missar nästa match är det inte, sade han direkt efter slutsignalen.

BoIS tränare var glad efter matchen. Efter att ha klämt en tjock korv med bröd kom han leendes ut till den samlade pressen.
– Trots att de pressade oss högt uppe så spelade vi med stort mod och löste det, sade han.
– Det finns dock en del att jobba på. Vi måste bli bättre på det långa spelet. Vårt spel har sina risker och därför måste man vara noga i sina värderingar i pressade situationer. Där har vi mer att lära.

Nästa lördag möter BoIS IFK Norrköping i Svenska Cupen.
– Vi kommer att köra på som vanligt i veckan. Vi ser matchen som en kombination av träningsmatch och tävlingsmatch.

Förutom att Andreas Dahl fick en lårkaka så haltade Alex Nilsson rejält efter matchen och även Surprise Ralani fick en smäll. Någon fara för lördagens match är det dock inte.


Christoffer Tapper Holter spelade fram till BoIS 1-0 mål som gjordes av Alex Nilsson


Surprise Ralani var pigg och utmanade danskarna allt som oftast.


Fredrik Karlsson hade även han några chanser i första halvlek. Men målet kom i stället i andra på straff.


Patrik Åström slet förtjänstfullt i drygt en timme…


…innan det var dags för ett massbyte.


Det var bitande kallt men det var inte alla som stod och stampade sig varma.


Fredrik Olsson väntar fortfarande på att få sätta första bollen i år.


Andreas Dahl har åkt på en rejäl tryckare och får linka av planen med en lårkaka.


BoIS känns för tillfället rykande heta. 10-2 på tre matcher bär respekt. På lördag börjar dock allvaret då man möter IFK Norrköping i Svenska Cupen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser