Annons

Landshövding anser skolan

När Skånes nytillträdde landshövding Margareta Pålsson på tisdagen gästade Landskrona  presenterades kommunens aktuella planfrågor där till blanda annat Norra Borstahusen ingår.
Jag har fått Norra Borstahusen presenterat för mig och även information om den totala översiktsplanen över Landskrona och jag tycker att planerna är intressanta och de kommer att förändra bilden av staden, både utåt och inåt, sa Margareta Pålsson.
 
Kommunledningen har sedan man sjösatte projektet Vägval Landskrona med bestämdhet hävdat att just Norra Borstahusen är nyckeln till den dörr som leder till att Landskronas prekära situation ska förändras till det bättre. Detta är något som landshövdingen inte håller med om.
– Det största problemet i Landskrona är den höga arbetslösheten, framför allt bland ungdomarna, och att det är så beror på att de misslyckats i skolan. Nästan ingen som inte går ut gymnasieskolan får jobb. Därför är satsningen på skolan de absolut viktigaste just nu.

Just stadens utvecklingsarbete inom skolan de senaste åren är dock något som Margareta Pålsson hyllar.
– Jag är mycket imponerad av den ork och uthållighet som man visat. På kort tid har man uppnått bra resultat och bilden håller på att förändras.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser