Annons

Debatt om operationsverksamheten

På regionfullmäktige den 26 februari har Socialdemokraterna initierat en särskild debatt om sjukvården i Region Skåne. Bland annat kommer Socialdemokraten Ingrid Lennerwald att fråga vårdproduktionsutskottets ordförande Michael Sandin (M) vilket underlag som ligger till grund för femklöverns förslag beträffande flytten av operationer från Landskrona och förslaget att göra Landskrona till ögonsjukhus. Hon kommer även att ställa frågan varför den berörda personalen inte varit involverad i diskussionerna.

Landskronas kommunalråd Cecilia Lindell (M) sitter med i regionfullmäktige men att hon kommer att debattera i frågan är inte troligt.
– I interpellationsdebatter brukar vi ha ganska hårt styrt vilka som yttrar sig så det är tveksamt om jag ska upp i den debatten, säger hon.

Annons
 

Vid en eventuell omröstning i frågan om Landskrona lasarett hade hon röstat emot den femklöver som hennes parti ingår i.
– Om det hade kommit till omröstning för Landskronas del hade jag röstat emot flytten av operationerna.

Även Landskronabon Lena Benediktsson (FP) som sitter med i regionfullmäktige har sedan tidigare gjort klart att hon tänker rösta emot femklövern om det tagna beslutet rivs upp för att avgöras i regionfullmäktige.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser