Annons

Mot en attraktivare skolkommun

En konsultfirma har det senaste halvåret genomfört en förstudie med syfte att ta fram statusen för stadens skolor i dagsläget och hur Landskrona ska ta sig framåt för att bli  en av landets mest attraktiva skolkommuner. Vid förra veckans nämndssammanträde presenterades planen för politikerna vilka beslutad att uppdra åt förvaltningschefen att inrätta en projektorganisation för ett fortsatt arbete baserat på förstudien.
– Det viktiga är att detta arbete kan pågå över mandatperioderna och detta var politikerna överens om, säger förvaltningschef Tomas Johansson.

Redan har mycket hänt det senaste åren inom skolans värld och mer är på gång. Ny skollag, nya skolformsförordningar samt nya läroplaner har trätt i kraft. Lärarlegitimation och karriärtjänster står på tur. Och en titt i den lokala skolplanen ger vid hand att Landskronas elever senast 2014 ska ha ett studieresultat som ligger över riksgenomsnittet.
– Vi har nu tagit avstamp mot ett skollyft i Landskrona som syftat till en attraktiv skolkommun, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser