Annons

Lokal moderat överklagar M-beslut

Fredagens beslut i Region Skånes vårdproduktionsutskott som innebär att Landskrona lasarett blir av med sin operationsavdelning har fått Landskronamoderaten Leif Thorsell att gå i taket. Så arg är han att han överklagat beslutet till förvaltningsrätten.
– När beskedet kom i fredags blev jag helt enkelt förbannad, är hans spontana kommentar.

Det var i fredags som femklöverns två representanter i Region Skånes vårdproduktionsutskott, Michael Sandin (M) och Yngve Petersson (MP) röstade för att operationsavdelningen på Landskrona lasarett ska flyttas. Socialdemokraten Ingrid Lennerwald röstade mot.
Leif Thorsell är moderat politiker i Landskrona och han har överklagat beslutet. Att han är upprörd råder det ingen tvekan om.
– Det här kommer antagligen att göra en del av de borgerliga politikerna i regionen upprörda men jag tycker att det är dags att vi i Landskrona sätter ner foten med kraft och jag har ingen anledning att vara tyst och se på när dom monterar ner Landskrona, säger han och menar att Regionen sänker staden genom sina sparbeting.
– Jag är moderat in i själen, men det sparbeting som nu lagts i regionen tycks drabba Landskrona väldigt hårt. Jag är mycket kritisk till femklöverns politiker i regionen i den roll de har i regionfullmäktige. Det finns dock några som står upp för Landskrona, säger han och nämner folkpartisten Lena Benediktsson.

Annons
 

Thorsell har just varit i Thailand och har därför inte förankrat sin överklagan hos sina partikollegor.
– Dessutom är det ju sportlov nu. Därför har jag skickat in överklagan som privatperson. Jag är dock tämligen övertygad om att jag har mina lokala partivänner med mig.

– Det framstår som att Landskrona ska få ta de hårdaste smällarna både inom sjukvården och kollektivtrafiken. Vårdproduktionsutskottets och Skånetrafikens agerande är inte bara en bredsida utan ett fullständigt frontalangrepp mot Landskrona som stad och mot alla landskronabor, dundrar Leif Thorsell.

– Att inte ha en fullgod service för tågresenärer på den plats där det rätteligen hör hemma är bara så urbota dumt så man tar sig för pannan. Att också försöka undandra sig ansvaret för sin del av kostnaderna för Ventrafiken är lika illa. Att dessutom tro att man kan flytta personal och verksamhet från en fungerande enhet på Landskrona Lasarett och få samma funktionalitet på annan plats är rent ut sagt idiotiskt, säger han och hoppas att Förvaltningsrätten nu ska riva upp beslutet och därefter se till att det tas i regionfullmäktige.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser