Annons

Hattrick av Alex i hemmapremiären

BoIS vann med 4-2 över Falkenberg i årets första träningsmatch på IP. Matchvinnare blev MFF-lånet Alex Nilsson som gjorde matchens första tre mål inom den första halvtimmen. Därefter gjorde Patrik Åström 4-0. I andra halvlek kom Falkenberg tillbaka och lyckades reducera två gånger men någon risk för att BoIS skulle tappa matchen fanns inte.

När Jörgen Pettersson spelade sin första träningsmatch på IP:s konstgräsplan för drygt nio år sedan gjorde han tre av BoIS fyra mål mot Nordsjälland. Idag var det dags för Jörgens hemmapremiär i tränarrollen och då trädde en annan debutant fram, Alex Nilsson. När 30 minuter var spelade hade även han gjort tre mål.

Annons
 

Matchen började en aning avvaktande men efter tio minuter hittade Christoffer Tapper Holter Alex Nilsson som slog bollen i mål via stolpen.
Sedan var det kattens lek med råttan resten av halvleken. Två mål till av Alex Nilsson följdes av 4-0 som sattes av Patrik Åström. BoIS spelade helt enkelt ut Falkenberg efter konstens alla regler. När domaren blåste till pausvila var det betydligt närmare 5-0 och 6-0 än 4-1.

Till andra halvlek bytte BoIS ut hela elvan och det märktes direkt att de uppvärmda Falkenbergsspelarna hade farten uppe jämfört med BoISarna. De gulklädda tog över kommandot i matchen och lyckades även reducera vid två tillfällen. De randiga hade dock is i magen och redde ut stormen och när domaren blåste av matchen kunde de cirka 300 åskådarna konstatera att BoIS vunnit rättvist.
– Det var en bra match. I första halvlek spelar vi rörligt och effektivt och gör även några snygga mål. I andra byter vi in lite yngre spelare och de får godkänt. Det var en bra genomkörare. Vi är inne i en tuff period och jag vet att killarnas ben är tunga men det bet inte på dom idag, berömmer Jörgen Pettersson.

Alex Nilsson, som är utlånad av Malmö FF, är av naturliga skäl glad efter matchen.
– Jag spelade hela första halvleken och hade gärna fortsatt, sade han och skrattade.
– Det känns bra. Jag har kommit in bra i gänget och det är kul att spela fotboll.
Som forward är det framför allt målproduktionen som ska hållas igång och tre mål i hemmapremiären smäller högt.
– Jag har nog aldrig gjort ett hattrick i seniorsammanhang, så det känns ju fantastiskt, säger Alex.
– Jag känner Jörgen väl sedan tiden i Malmö FF. Det var inte svårt att välja BoIS när han hörde av sig.

Nästa lördag är det dags för nästa träningsmatch då BoIS tar emot Köge på IP.
– Då kommer vi att strama upp laget rejält. Det kommer inte att bli fråga om att byta hela laget i paus då. Men vilka som ska vara med från start vet jag inte idag. Det har jag veckan på mig att fundera ut. Under tiden kommer killarna att ha ännu en hård träningsvecka. Sedan kommer vi mer och mer att fokusera på den taktiska biten, säger Jörgen Pettersson.

Klart är att just taktiken verkar sitta. Det fick man se framför allt i den första halvleken idag. Filas det mer på den samtidigt som spelarna tränar så att de orkar hålla det höga tempot under 90 minuter, så har BoIS supportrar en rolig säsong att se fram emot.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser