Annons

BoISare lovar skönspel mot Falkenberg

Förra helgen körde BoIS över Varberg med 4-0 i årets första träningsmatch och imorgon är det dags för hemmapremiär. De randiga tar då emot Falkenbergs FF som tränas av Hasse Eklund. BoIS-backen Max Mölder ser med tillförsikt an uppgiften i morgon och mer eller mindre lovar seger och skönspel.
– Det känns jäkligt bra. Vi har en helt ny spelstil och alla i laget stortrivs. Det var länge sedan det var så roligt att spela fotboll. De som kommer ut till IP imorgon kommer att få se fin fotboll, lovar Max Mölder.

På frågan vad som skiljer sig från förra säsongen vet inte försvararen riktigt vad han ska svara.
– Det är egentligen allt. Om jag säger så här. När vi mötte Varberg så hade dom inte en chans och de visste inte hur de skulle spela mot oss. Vi talar om ett mycket kortare spel på mattan. Jag tror inte jag slog en enda passning på hela matchen som lyfte från gräsmattan.

Annons
 

BoIS tränare Jörgen Pettersson missade matchen mot Varberg då han går på tränarutbildning men matchen mot Falkenberg missar han inte.
– Det ska bli kul att se dom i aktion. Jag vill att killarna ska spela ett varierande spel i högt tempo och, precis som Max säger, försöka att hålla bollen på marken. Det viktigaste är dock att alla vet vad de ska göra i sina positioner och att de tar sina löpmeter, säger han.

En nygammal bekant som lär få speltid är Chistoffer Tapper Holter som är tillbaka i BoIS och han håller med Max Mölder om att det är uppåt värre.
– Det är klart att man måste vara nyanserad men just nu känns det fantastiskt kul. Det ska bli roligt att springa ut på IP:s konstgräs imorgon. Vi ska ge Falkenberg en rejäl match, säger mittfältaren.

När BoIS mötte Varberg bytte Rossi Eterovic ut hela startelvan i paus och Jörgen Pettersson kommer med all sannolikhet att göra samma sak imorgon.
– Vi är inne i en tuff träningsperiod så 45 minuter på 110 procent blir bra. Men jag har ännu inte bestämt mig för vilka som ska börja. Klart är i alla fall att tre killar kommer att vila. Kim Persson fick en hjärnskakning tidigare. Han är ok men vi tar inga risker. Dessutom låter vi Jesper Lundberg och Robin Hofsö vila. De spelade 90 minuter med U21-laget tidigare i veckan och ska även köra en hel match på tisdag då U21 möter Staffanstorp.

Klyschan att resultatet inte räknas i träningsmatcher dammas också av.
– Men det är inte så konstigt. Prestationen är det viktigaste och med en bra sådan kommer också resultatet, säger tränaren.

Ny tränare för Falkenberg är Hans Eklund som var assisterande tränare i BoIS förra året och han tycker att det ska bli kul att komma tillbaka till IP.
– Det ska bli roligt. Vi har spelat två träningsmatcher tidigare. Först fick vi oavgjort mot Tvååker och det var väl inte så lyckat men sedan besegrade vi Halmia med 4-1 och det var en bra match, säger han till Landskrona Direkt.
Falkenberg lyckades hålla sig kvar i Superettan inför säsongen 2013 genom kval och förutsättningarna inför årets säsong är tuff.
– Vi har tappat fem spelare som var i startelvorna förra året och dessa har ersatts med egna produkter så det kommer att bli en utmaning. De har dock engagerat mig för att jag ska utveckla killarna och den processen är i full gång, säger Hans Eklund.

Jörgen Pettersson vill inte sätta upp några mål vad gäller placeringar i Superettan just nu.
– Målet är att prestera bra. Gör vi det så har vi kommit en bit på vägen. Men sedan är det alltid elva killar på andra planhalvan som vill göra livet till ett helvete. Då gäller det helt enkelt att vi presterar bättre än dom, säger Jörgen Petterson och hoppas på god uppslutning på IP.
– Nu kör vi! Det är årets första hemmamatch och det hade varit kul att se så många som möjligt där ute, avslutar tränaren.

Landskrona BoIS – Falkenbergs FF spelas på konstgräsplanen på IP med matchstart klockan 14.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser