Annons

Kvinnligt datorintresse i Karlslundsområdet

I tisdags arrangerade Landskrona stadsbibliotek tillsammans med Folkuniversitetet och IM (Individuell Människohjälp) en informationsträff gällande datorkurser för kvinnor boende i Karlslundsområdet på biblioteket i Pilängen och intresset var stort.
– Totalt kom ett 30-tal personer och av dessa har sju eller åtta redan anmält att de vill lära sig mer, säger projektledaren Lena Bjering på Folkuniversitetet.

Hur var stämningen?
– Trevlig och lite trevande. Flera av de kvinnor som kom ville gärna berätta om sin situation där det framgår att man verkligen efterlyser mötesplatser med möjligheter till att både få träffa andra samt kunna få hjälp att lära sig/utvecklas. Ingår man inte i ett nätverk som ett jobb ger så är det lätt att bli isolerad.

Annons
 

Vad hade besökarna för datorvana?
– Några är rena nybörjare och får börja från scratch. Andra har lite erfarenhet men är inga vardagsanvändare. Ofta är det genom barnen man får hjälp.

Nu hoppas Lena Bjering på att intresset för kursen ska öka.
– Efterhand blir de kvinnor som vi får kontakt med viktiga ambassadörer ut i sina egna nätverk och på så sätt hoppas vi att intresset ska spridas i området, avslutar hon.

Läs även: Datorkurser ska leda till jämställdhet och chans till jobb


Många av kvinnorna man riktar sig till har barn och därför kommer Letafet Bakiu att se till att de små aktiveras medans mammorna sitter vid datorerna.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser