Annons

Semla till Selma-hjältarna

Vid en liten ceremoni på konsthallen i eftermiddags framförde Landskrona stad sitt stora tack till de tre pojkarna som hittade Selma-statyn.

På plats tillsammans med några av sina familjemedlemmar var Ali Echehade och Samir Danun. Kompisen Azad Dogan hade tyvärr fått förhinder.
– Det är tack vare upphittarnas vakenhet och mod att tala om vad de sett som kommunen och Kaptensgårdens samlingar nu kan ta hand om skulpturen ”Selma”. Skulpturen är tillbaka hos konstnären för att bli reparerad och om cirka två månader hoppas vi att den är på sin plats igen, säger Birthe Wibrand, konstintendent på fritids- och kulturförvaltningen.

Annons
 

Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg delade hon sedan ut gåvor i form av badlakan och familjebiljetter till Karlslundsbadet samt ett litet häfte om offentlig konst i Landskrona innan det var dags att sätta sig till bords för en fika.
Mellan tuggorna på fastlagsbullen undrade Samir Danun artigt om han fick ställa en fråga till ”chefen”.

Chefen är väl egentligen jag, skojade Christer Strandberg, far som han är till Torkild och tillika initiativtagaretill Selma-statyn och ledamot i stiftelsen Kaptensgårdens samlingar som donerat statyn till Landskrona stad.
– Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till er killar för ert rådiga ingripande, sa han och lämnade åter ordet till Samir.
– Varför finns det ingen fritidsgård för oss unga?, frågade han.
Torkild Strandberg kunde berätta att det faktiskt redan på måndag kommer att öppna en ny fritidsgård där Bronsängens förskola tidigare funnits, alldeles intill Karlsundstorget.

Samir Danun som visade sig vara en diskussionsglad kille tog sedan upp det numera stängda  Internetcaféet på Ödmanssonsgatan och hoppades att kommunen kunde försöka göra något liknande,  för pyssel på Plantan som en gång funnits ”är liksom inte det ungdomarna i första hand gillar att göra”.
Idag är vi hjältar men hur ska det bli i framtiden, funderade Samir Danun.

Isen var bruten och varma i kläderna började även de anhöriga ställa frågor som i mångt och mycket kom att handla om ungdomskriminalitet och hur de upplever situationen i sin egen närmiljö. Tiden rann och Torkild Strandberg hoppades att diskussionerna kunde fortsätta redan kommande vecka då han lovade bjuda in familjerna till stadshuset.


Ali Echehade lät sig väl smaka av semlan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser