Annons

BoIS-nostalgi på Kasernplan

När man nämner fotbollsspelare som Claes Cronqvist och Sonny Johansson får många BoIS-supporters något speciellt i blicken. Det samma gäller när man pratar om klassiker som cupguldet 1972 eller lyssnar till minnen om spelare som HP och Kallinge. Nu kommer alla randiga nostalgiker att få en upplevelse utöver det vanliga. Föreningen Gamla BoISare firar i år 70 år och det tänker man fira med en fotbollsturnering på Kasernplan den 25 maj.

Med anledning av stadens 600-årsjubileum arrangeras jubeldagar under året. En av dessa inträffar den 25 maj och ett av arrangemangen under dagen är att föreningen Gamla BoISare firar sitt 70-årsjubileum med en minifotbollsturnering på Kasernplan. En av initiativtagarna är Claes Cronqvist.
– Jag tänkte att vi skulle försöka dra ihop alla legender. Det betyder alltså att bland annat jag och Sonny Johansson kommer att göra comeback, säger den före detta BoIS- och landslagsbacken.

Annons
 

Meningen är att det ska byggas en konstgräsplan på 40×20 meter. Fyra lag ska sedan bildas och dessa möts i en miniturnering där matcherna kommer att vara 2×7 minuter.
– Det betyder att vi äldre gentlemän kommer att kunna gå för fullt, säger Claes som var känd för sin något hårdföra spelstil.
– Det blir inte hårt nu. Med den rutin jag besitter så vet jag var jag ska stå för att lura de yngre på bollen.

Det är dock inta bara före detta spelare som kommer att ställa upp om Claes Cronqvist får som han vill.
– Föreningen gamla BoISare har medlemmar som har haft anknytning till klubben. Här är även styrelseledamöter och andra typ materialförvaltare och liknande och alla kommer att få vara med. Det kommer helt enkelt att bli mixade lag.

Claes Cronqvist hoppas även att kunna bjuda på yngre stjärnglans.
– Vi försöker få hit de som idag är utomlands, som Jonas Olsson, bröderna Farnerud och Rasmus Lindgren. Det hade varit kul om de velat snöra på sig skorna och ha lite kul.

En som gärna varit med och mött Cronqvist men som inte hinner är Daniel Nannskog som har kalendern full med diverse uppdrag.
– Tyvärr kan jag inte. Jag kommer vara i fullt jobb då men det blir säkert trevligt,
hälsar den forne BoIS-anfallaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser