Annons

Nu ska det cyklas för Barncancerfonden

Träningen är inte längre bara inriktad på den egna kroppens välbefinnande. Allt oftare ser vi de olika aktörerna ställa upp i event inriktade på att hjälpa välgörenhetsorganisationer i sitt insamlingsarbete.

I våras var det Friskis & Svettis som drog igång ”Jympahjälpen” som draghjälp åt Sveriges Radios ”Musikhjälpen”. Då gällde det att via bössor samla ihop pengar till rent vatten åt barn i slummen.

Annons
 

Den 23 mars är det dags igen.
Då kör Sveriges Spinning-aktörer ett spinningrace för Barncancerfonden
Över hela Sverige samlar sig en mängd olika aktörer under projektnamnet ”Spin of Hope”. Aktörerna ställer sina spinningcyklar till förfogande och sen är det upp till motionärerna att ställa upp med både energi och ekonomiska bidra.
Själva aktiviteten går ut på att man som lag (eller som enskild) köper in sig i en cykel som man sen tillsammans ska hålla igång från 07.00 på morgonen till 19.00 på kvällen den 23 mars. Kostnaden för att delta är 1500kr/cykel som oavkortat går in på Barncancerfondens konto.

De flesta som deltar är lag i olika former som till exempel kompislag eller företagslag. Kompislagen är mer eller mindre fasta kompisgäng som antingen brukat träffas eller som sätts ihop just för detta tillfälle.
Har man inget eget lag kan man hoppa in i ett av lokallagen för 125 kr per timme som man vill cykla. Även här går allt oavkortat till Barncancerfonden men anmälan sker i receptionen.
Företagslagen kan tex bestå av arbetskamrater men också av kund- eller leverantörsgrupper eller som del av en ”Kickoff”-aktivitet.

Lagen kan vara upp till 12 personer och ner till en och det enda prestationskravet är att man ska hålla igång cyklarna hela tiden. Det förekommer faktiskt ”lag” som består av en person som alltså kommer att cykla alla 12 timmarna.

För att allt ska gå rätt till sker all anmälan och betalning via www.spinofhope.se som är direkt uppsatt av Barncancerfonden själva.
– Det finns naturligtvis flera olika skäl för ”spinnare” att satsa på att cykla i 12 timmar inomhus en lördag. Man kan ju göra det för att samla in pengar, för att ge järnet på en spinningcykel men man gör det nog också mycket för att få träffas, heja på varandra och bara ha jättekul, säger Björn Wiklund vid Friskis & Svettis i Landskrona som är den organisation i stan som kör Spin of Hope i år.

Mer infomation finns på www.spinofhope.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser