Annons

Dimmaskinen är inte till salu

Sedan Landskrona Direkt förra tisdagen avslöjade ”Dimridån som kom av sig” så har dimmaskinen som ”skulle sprida en trolsk dimma över rondellen” vid räddningstjänsten blivit en snackis i hela landet.

Intresse finns rent av att köpa fontänanläggningen och placera den på ett slöserimuseum i Dalarna. Det är Martin Borgs som på uppdrag av Skattebetalarnas förening arbetar som slöseriombudsman som i ett mejl till Landskrona stad säger sig gärna vilja köpa dimmaskinen och undrar vad den kostar.
– Jag har ännu inte sett till den frågan. De mejlen hamnar hos kommunstyrelsen så det har inte nått fram, säger teknik- och servicechef Thomas Lehrecke som dock inte har några planer på att sälja dimmaskinen.
– Den är inte till salu. Vi har haft inkörningsproblem men jag tror och hoppas att det ska vara löst innan kungens besök i mars, säger han som har lite svårt att förstå uppståndelsen som följt.
– Jag har stått och frösit i rondellen hela dan. Det har varit Sydnytt, Lotta Bromé och många andra som hört av sig och velat höra historien.

Annons
 

Skulle det vara så att dimmaskinen trots justeringarna som ska göras utgör en trafikfara så kommer den att plockas ner i väntan på att ställas ut någon annanstans.
– Då får vi helt enkelt involvera den i en framtida utsmyckning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser