Annons

Tidig säsongsstart för LS

Årets första tävling i 50-meters bassäng gick för Landskrona Simsällskaps del av stapeln ovanligt tidigt i år. Redan första helgen i februari åkte LS till Burlöv för att simma Sydsim Sprint Meet, en helt ny tävling som avverkades med försökstävlingar på morgonen och finaler på eftermiddagen.

Hampus Svensson -99 tog flest guld för LS del. Hampus vann 50 och 100 ryggsim med 31,53 och 1.08,82 samt 100 frisim på 1.00,14. Tiden på 100 frisim innebar att han klarade den eftertraktade Sum-Sim kvaltiden med god marginal. Detta innebär att han får simma distansen vid de svenska ungdomsmästerskapen i Landskrona i sommar. Hampus var även med i finalen på 50 frisim där han blev 4:a.

Annons
 

Sara Linné -97 visade att hon är en frisimssprinter att räkna med genom att vinna 50 frisim med 28,13, en tid i närheten av personbästa och en bra start på säsongen. Sara tog dessutom två brons på tävlingen, dessa kom på 100 ryggsim och 100 frisim.

Emil Hassling -00 simmade helt respektlöst i sällskap med ett år äldre killar. ”Hasses” bästa simsätt är för stunden bröstsim där han under tävlingarna knep två silver på 50 och 100 meter. Tiden 1.18,26 på 100 bröstsim räckte till för att kvalificera sig till sommarens Sum-Sim i Landskrona, även detta i konkurrens med ett år äldre simmare. Imponerande! Han tog även en bronsmedalj på 200 medley med 2.36,26.

Alfred Christensson -98 simmade två lopp under tävlings första dag, detta med en förkylning i kroppen. På 100 fjärilsim mötte ”Pågen” den ett år äldre segraren från Sum-Sim i långbana förra sommaren, Cruiz Llupa -97 från Helsingborg. Det blev en kamp ända in i mål där HS-simmaren gick segrande ur striden. Alfreds tid 1.01,24 innebar personbästa och en bra start på långbanesäsongen.

Filip Tretonius -99 knep en medalj på tävlingen genom ett brons på 50 ryggsim (32,67). Filip är duktig på flera simsätt och distanser vilket han visade genom att ta sig till final i flera lopp. Han blev utöver bronset dessutom fyra på 50 bröstsim och 100 ryggsim samt femma på 50 frisim och 50 fjäril.

Filip Christensson -91 simmade final på lördagen på 50 frisim och blev fyra med tiden 25,18, en tid som var snubblande nära att kvalificera honom till Svenskt Grand Prix för seniorer. Filip gjorde ett nytt försök att klara kvaltiden genom att maxa från början vid försöken på 100 frisim på söndagen. Med 24,92 fixade Filip kvalet och är nu en seniorsimmare att räkna med.
Det är helt makalöst vilken utveckling Filip haft det senaste året. Han tar för sig mer och mer för varje tävling och tar nu ytterligare ett kliv mot den svenska senioreliten, säger chefstränare David Söderstjerna efter det något överraskande kvalet.

My Rydgren -99 tog sig till tre finaler under tävlingarna och placerade sig som bäst på fjärde plats, detta på 50 fjärilsim (32,14) och 50 frisim (30,07).

Elin Rundblad -99 visade att hon är en snabb ryggsimmerska. Hon gick till final på 100 och 50 ryggsim där hon blev fyra med 1.17,37 respektive femma med på 36,04.

Ytterligare en simmare slog sig in bland topp-5 under finalerna. Johan Norén– 86 blev just femma på 100 fjärilsim med tiden 1.03,28.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser