Annons

Musikminnen diskuterades på museet

På torsdagen ljöd det sköna toner i cafeterian på museet. Det var premiär för ett nytt projekt, Musikstaden som ska resultera i en utställning den 17 november.
– Vi vill berätta om musiklivet i Landskrona. Här ges tillfälle att berätta om minnen, bra som dåliga, lämna in utställningsföremål och mycket annat, säger Nina Petersson, antikvarie på museet medan Patrick Ohlson, Roine Sangenberg och Sandra Mariel bjöd på gamla soulklassiker.

Under ett par timmar varvades lågmäld musik med information och även ett par spontana diktuppläsningar och besökarna verkade njuta av de varma sconesen med ost och sylt.
– Landskrona har haft och har ett mycket rikt musikliv. Det ska bli kul att se vad detta resulterar i, säger Rickard Ozols som lirat trummor med ett flertal band i ett par decennier.

Annons
 

Även Ilkka Salo, före detta gitarrist och sångare i punkbandet Razzia var på plats.
– Jag och min före detta bandkompis Johan Nilsson blev intervjuade häromdagen och jag ser fram emot utställningen, säger han och gläds åt beskedet att fler tillfälle till nostalgi och gemenskap i musikens tecken kommer.
– Vi har inga datum spikade idag men vi ska köra några kvällar som denna längre fram och då ser vi fram emot att träffa fler som har musikaliska minnen från vår stad. Alla kan dock skriva in den 17 november i kalendern redan nu. Då är det dags för invigning av utställningen, avslutar Nina Petersson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser