Annons

Landskronabo blir ny chef

Regiondirektör Jonas Rastad har utsett Ingrid Bengtsson-Rijavec till ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne.
– Ingrid har i sin roll som ekonomidirektör arbetat med uppföljning och analys av verksamheten i ett bredare perspektiv. Dessa kunskaper och erfarenheter är viktiga i rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör, säger Jonas Rastad i ett pressmedelande.

Ingrid Bengtsson-Rijavec som bor i Landskrona har varit ekonomidirektör sedan 2009 och biträdande regiondirektör sedan 2011. Hon har tidigare bland annat arbetat vid Finansdepartementet och Nordiska Ministerrådet i Köpenhamn. Tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör tillträder hon redan kommande fredag.
Det känns spännande att nu mer direkt få medverka i utvecklingen av att våra medborgare får en säker hälso- och sjukvård med hög kvalitet och tillgänglighet, säger Ingrid Bengtsson-Rijavec i pressmeddelandet.
–  Jag vill särskilt lyfta fram vikten av det förebyggande arbetet, för att på sikt kunna undvika ohälsa.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser