Annons

Säkerhetschefen flyttar till Linköping

För knappt tre år sedan tillträdde Mats Persson som säkerhetschef för Landskrona Stad. Den 1 maj går han vidare till en tjänst som säkerhetschef i Östergötlands län.
– Åren i Landskrona Stad har varit de roligaste i min yrkeskarriär, säger Mats Persson när Landskrona Direkt når honom i en paus under en konferens i Köpenhamn.
– Östergötlands län gör en storsatsning på en ny säkerhetsenhet och det ska bli intressant att få vara med och bygga upp verksamheten som delvis kommer att skilja sig från det jag arbetat med i Landskrona. Här kommet jag att få arbeta såväl med intern säkerhet som patientsäkerhet.

När Mats Persson sökte tjänsten i Landskrona fanns 122 motkandidater och intresset i Östergötland har också varit stort.
– Det är naturligtvis hedersamt att komma ifråga och det visar samtidigt att vi varit framgångsrika med vårt säkerhetsarbete i Landskrona, säger han.

Landskrona stad blev under fjolåret vid ett par tillfällen uppmärksammat för sitt trygghets- och säkerhetsarbete. Dels erhöll kommunen årets riskhanteringspris av Offentlig säkerhet och vid den stora säkerhetsmässan i Älvsjö i höstas var Landskrona en av tre nominerade kommuner för en liknande utmärkelse.
– Det finns ett stort intresse i Sverige för hur Landskrona arbetar med säkerhetsfrågor. Hur vi gjort för att få effekt och hur vi lyckats skapa det breda engagemanget och hur vi arbetet med samverkan, exempelvis med polisen. Arbetet kommer nu att fortgå även om jag lämnar. Ingen är ju oersättlig, avslutar  Mats Persson.

Annons
 

– Det är ett kvalitetssignum på vår verksamhet att vår personal är attraktiv för andra arbetsgivare, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser