Annons

En kväll full av musikminnen

En kväll full av musikminnen, lokala band och livemusik, bjuder Landskrona museum på ikväll. Minns du Nasty Nutes, These  Blue Days, The Bramleys, The Skalatones, Tuffe Jimmys Tuffe Band, Easybeat, The Lägenhet Explosive Band, Rude BoIS, Road Rider Band, Poul Koftes Pölsevogn, The Grassroots, Hoogans Hjältar, Bröder Glöder, Dada 36, Kajsa Konflikt, Hjärntvätt med frontmannen Limmet, Doktor Tjock & Atomligan, Kvabbekross eller några andra sköna band?
Mellan klockan 18-20 fikar, pratar och lyssnar vi till musikminnen från staden, säger antikvarie Annelie Ingvarsson som tillsammans med kollegan Nina Petersson arbetar med utställningen Musikstaden som öppnar i höst och där man som bäst håller på att samla in minnen och föremål.

På scenen står bland andra lokala musikerna i Trinity och Sandra Mariel med band.

Annons
 

– Så har du ett speciellt musikminne från Landskrona gammalt som nytt, eller har något som du kan tänka dig att låna ut till utställningen kom gärna till museet i  kväll. Det kan vara allt från konsertbiljetter, demos, foton, kläder,
affischer, personlig berättelse eller bara ett hett bandtips, allt är välkommet,
säger Annelie Ingvarsson som kommer att ha ”Musikbikten” på plats där minnen och föremål kan lämnas.

Musikstaden är tänkt att bli en dokumentation och utställning om bandkultur i Landskrona från 1960-talet fram till idag. Insamlingsarbetet av föremål, berättelser och musikminnen pågår hela året.

Den 17 november 2013 öppnar utställningen Musikstaden på museet.


The BirdsOrkester 1964. Foto: Anders Hilding.


Landskrona Direkts gamla grannar – Rage Date från 2003. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser