Annons

Inget Linc på Kronan men väl på Östervångsplan

Hösten 2011 var det meningen att det första spadtaget på Linc-bygget ute på företagsparken Kronan skulle tas. Detta skedde aldrig och nu har man istället hyrt in sig i en fastighet på Östervångsplan. Fram till idag har fyra företag hyrt in sig i lokalerna men fler är på gång lovar Erik Larsson, ansvarig för Linc.

– Landskrona Innovationscenter är en satsning mot att skapa en mötesplats och utvecklingsmiljö för framtidens livsmedel. Vi vill skapa en utvecklingsmiljö ute på Företagsparken Kronan. Målet är att främja livsmedelsindustrin, sade Lincs VD, Erik Larsson, vid ett lunchmöte på Rådhuset i maj förra året.
Något nybygge har det inte blivit. Istället har man hyrt in sig i den byggnad som tidigare inhyste bland annat Försäkringskassan och Skatteverket på Östervångsplan.
– Bygget ute på Kronan var ett stort steg som vi skjutit på framtiden. Vi har nu istället hyrt in oss här och kommer det första året att använda första våningen. Nästa år hyr vi även en del av andra våningen för att sedan fylla hela byggnaden med entreprenörer, företag och projekt, sa Erik Larsson då Landskrona Direkt knackade på.

Annons
 

I dagsläget är det bara fyra företag som hyr in sig men fler är på gång.
– Vi har tre företag till som flyttar in i februari och vi talar med flera som är intresserade.

Tidigare hade Linc fokus på livsmedelsindustrin och forskningen kring livsmedel. Idag försöker man se det hela i ett bredare perspektiv. Liknelsen till ett företagshotell är ofrånkomlig men Erik Larsson menar att Linc är mycket mer än så.
– Linc finns till för att näringslivet i Landskrona ska ha bättre möjligheter. Man kan säga att vi satsar på tre delar. Det första är nystartade företag och det andra är företag som flyttar hit. Det tredje handlar om tillväxt, det vill säga att företag som redan finns i Landskrona har en möjlighet att växa. Hyr de in sig här hos oss på Linc så kommer de att få all möjlig hjälp för att få sina verksamheter att fungera och växa.

Att man inte bygger ute på Företagsparken Kronan betyder inte att man lagt ner tankarna om ett projekt på andra sidan motorvägen
– Nej, det har vi inte men processen ligger längre fram i tiden. Det handlade helt enkelt om att vi inte fick tillräckligt många hyresgäster för att kunna sätta spaden i marken. Men när vi har byggt upp organisationen och fått upp antalet företag så är ambitionen att bygga egna lokaler, men hur långt in i framtiden det ligger kan vi inte svara på idag, avslutar Erik Larsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser