Annons

Skadeståndskravet upp

Idag klockan 09.30 inleddes förhandlingarna i Högsta domstolen där det ska prövas om Landskrona stad är skadeståndsskyldig för att en då 13-årig flicka tände eld på Åhlens och att kommunen då brustit i sitt ansvar för flickan.

Det var den 3 december 2002 som flickan anlade en brand som totalförstörde varuhuset. Den 12 maj 2011 slog en enig hovrätt fast att Landskrona stad skulle betala skadestånd på nästan 95 miljoner kronor. Av detta belopp har kommunen en försäkring som täcker cirka 30 miljoner kronor. Nu återstår det att se vad Högsta Domstolen anser i det unika fallet.
– Förutom att fallet är mycket viktigt principiellt så rör det sig om stora pengar. 65 miljoner kronor är en stor summa för oss, sa Torkild Strandberg i samband med att Högsta Domstolen, meddelade prövningstillstånd under våren 2012.

Annons
 

Förhandlingarna fortsätter under morgondagen samt den 12 februari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser