Annons

Ökning av yrkesutbildning för vuxna

Yrkesutbildningsplatserna inom vuxenutbildningen i Landskrona ökas 2013. Förra året kunde staden erbjuda 27 helårsplatser. I år blir det 45 helårsplatser.

Det så kallade yrkesvux finansieras av statliga bidrag. Landskrona samarbetar vad gäller yrkesvux med övriga kommuner i Skåne nordväst, vilket innebär att landskronabor kan söka utbildningar inom samarbetsområdet. Detta ger stadens medborgare ett större utbud av yrkesutbildningar.

Annons
 

–  Vi har nu rejält ökat yrkesvuxplatserna. Detta är en viktig del i utbildningsförvaltningens ansvar att, vad gäller stadens mål, få fler personer i arbete. Yrkesvux är en utmärkt utbildningsform som ger jobb, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Utbildningarna är ett år eller kortare tid med hänsyn till individuella förutsättningar.

– De yrken vi i Landskrona utbildar för är till exempel kock, servitör eller servitris, anläggningsförare, elmontör, svetsare, verkstadstekniker och underhållstekniker. Samtliga yrken är efterfrågade på arbetsmarknaden, säger Ulf Bergström, verksamhetschef för vuxenutbildningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser