Annons

Svenska Akademien gör come back

Som en bomb slog den ner på fredagsförmiddagen, nyheten att ett av Sveriges fetaste liveband och tillika svensk hiphopreggaes fanbärare Svenska Akademien gör come back. Om det blir någon spelning i ”himstaden”, Landskrona, i sommar är dock inte klart.

En av bandets frontfigurer är Carl-Martin ”Sture” Vikingsson är glad som den speleman han är över att bandet ska ut på turné.
– Det är en process som vuxit fram under cirka ett år och för några veckor sedan satte vi ner foten och bestämde oss. Jag tycker att det är skithäftigt att vi lyckats samla ihop hela gänget igen, säger han till Landskrona Direkt.
– Vi brukar ju springa varandra på olika ställen och ur dessa träffar har beslutet kommit.

Annons
 

Med anledning av att bandet ursprungligen har sina rötter i Landskrona kan det tyckas självklart med en spelning i staden, inte minst med anledning av 600-årsjubileet.
– Jag vet faktiskt inte hur det blir. Jag håller inte i den biten. Klart är att vi ska göra ett mindre antal spelningar, knappt tio skulle jag tro, och av dessa är några redan inbokade men ingen är i Landskrona. Men självklart hade det varit fantastiskt att spela i stan.

Just livespelningarna är något som Svenska Akademien hyllats för.
– Livespelningarna har varit lite av vår motor och efter några års uppehåll kände vi att det skulle vara fruktansvärt roligt att köra en turné igen.

Materialet kommer att bli nytt och gammalt i välkänd gungande blandning.
– Vi kommer att släppa ett par singlar under våren och dessa kommer att spelas. Sen kommer vi att titta genom vår katalog. Det är ett digert material. Det blir säkert några klassiker men även sådant som vi aldrig spelat live innan.

Klart är att Svenska Akademien satsar på de större spelningar i sommar. De bokningar som är offentliggjorda är Siestafestivalen i Hässleholm, Peace & Love i Borlänge, Öland Roots och även en spelning på Liseberg i Göteborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser