Annons

Stiftelse skänkte skulptur

På onsdagseftermiddagen avtäcktes en ny skulptur i Landskrona. Det är Göran Wramfelt som genom Ville och Valborg Wramfelts stiftelse, skänkt skulpturen ”Le Due Forze”, av Antonio Pasquini och den har placerats på en ny plats som bildats i korsningen Lilla Strandgatan – Kungsgatan.

Invigningen av skulpturen inleddes med ett tal av Bo Lundgren (FP), ordförande i Teknik- och servicenämnden som berättade om stadsutveckling i Landskrona och Lilla Strandgatans ombyggnad. Därefter tog kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfelt (FP) till orda innan Göran Wramfelts barnbarn William Wramfelt avtäckte konstverket.

Annons
 

”Le Due Forze”, som på svenska kan översättas till ”Två krafter”, är en skulptur som förenar och visualiserar krafter som finns runt oss; mellan hav och land, mellan man och kvinna, mellan ljus och mörker och mellan natur och människa.
– Sen är det upp till betraktaren att avgöra vad denna läser in i skulpturen, säger Gunlög Stenfelt som uppskattar utsmyckningar även i det ”yttre rummet”.

Skulpturen manar betraktaren att se bortom formspråket för att finna sin egen väg, enligt konstnären Antonio Pasquini.

Fakta om skulptören:
Antonio Pasquini är född 1944 i Carrara, Toscana, Italien och har sin utbildning från Carraras bildhuggare, London Art College och egna studier. Antonio bor och verkar sedan ett antal år, tillsammans med sin fru skulptrisen Aniela Wojdyno-Pasquini, i Stidsvig, Klippans kommun. Antonio har deltagit i över 100 individuella utställningar och lika många samlingsutställningar i Sverige och övriga Europa. Antonio har deltagit i internationella skulptursymposier så som ”Integrart” och fått pris från internationella skulptursymposiet 1986 i Carrara, Italien. Han är representerad med kommunala utsmyckningar samt i ett flertal privata företag. Antonio erhöll Bjuvs kulturstipendium 1983, Vuxenskolans kulturpris 1998, Klippans kommuns kulturpris 1999 och Klippans kommuns kulturstipendium 2012.


William Wramfelt avtäckter konstverket.


Kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfelt (FP) i samspråk med konstnären Antonio Pasquini.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser