Annons

Konst i Landskrona #1

Nu ska konstlivet i Landskrona synliggöras. Sedan kommunens dagligverksamhet lämnade  Café Nell Walden i oktober ifjol så har fiket på museet fört en tynande tillvaro.
Med start redan ikväll ska stadens konstnärer få liv och rörelse i rummet igen.
Under jubileumsåret kommer 45 konstnärer från Landskrona att presenteras i Café Nell Walden.
– Förhoppningsvis kan det rulla på även efter detta, säger konstintendent Birthe Wibrand som först ut låter textilkonstnären Brita Langvad, keramikern Lena Olsson  och målaren Monica Larsson ställa ut konstverk i kaféet.
– Fram till i november kommer sedan tio utställningar att visas här med konstnärer från stan som representerar samtliga konstarter, säger Birthe Wibrand.

Trion som är först ut gläds mycket åt initiativet från Kulturförvaltningen.
– Det finns många konstnärer i staden och jag får en känsla av att nya ständigt flyttar hit. Samtidigt är vi inte alltid så synliga, säger Lena Olsson och Birthe Wibrand uppmanar verksamma konstnärer i Landskorna som inte får inbjudningar till diverse arrangemang och vernissage att kontakta henne så att detta kan åtgärdas.
Brita och Lena har tidigare ställt ut på museet men för Monica Larsson är det debut.
– Det känns stort att få göra det. Nu arbetar jag till vardags inom sjukvården men att få chansen att visa upp mina verk här ger sannerligen blodad tand, säger hon som låtit hänga upp en mindre olja av ett skånskt landskap samt en handfull akvareller med motiv av fönster. På utställningen återfinns också en tavla av Kenneth Björne sam en av Roy Evertsen.
– Tanken är att också visa upp lokal konst som finns i museets samlingar, säger Birthe Wibrand

Annons
 

Kulturförvaltningens olika arrangemang som mingelträffar och konstnärsfrukostar för verksamma inom KKN-näringen uppskattar utställarna.

– Nu kan kanske Café Nell Walden bli en naturlig mötesplats för oss i framtiden. Att vara konstnär är ett ensamt yrke, säger Lena Olsson.
– Ambitionen med detta är att Landskronaborna ska upptäcka bredden inom konstlivet i stan samtidigt som konstnärerna kan träffa kollegor och inleda olika samarbetsformer, säger  Birthe Wibrand som även hoppas på ett lyft för Café Nell Walden.
– Det är grejor på gång inom kort även för själva fiket, avslutar hon.

Konst i Landskrona #1 har vernissage ikväll klockan 18.30.
Utställningen visas fram till och med den 24 februari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser