Annons

Moderat går till SD

Lars Ekvall lämnar Landskronamoderaterna och ansluta sig till SD i Landskrona.
– Det sker efter moget övervägande men jag vill inte gå på djupet varför jag nu byter parti,
säger han vars tyngsta uppdrag för moderaterna är som ledamot i kommunrevisionen.
Just det uppdraget avsäger jag min plats och går  istället in som gruppledare för Sverigedemokraterna som har en vakans där.

Med uppdraget i kommunrevisionen följer också en del andra förtroendeuppdrag vilket gör att Lars Ekvall sitter med i ytterligare en handfull styrelser.
– Resten av mina uppdrag behåller jag fram tills motsvarande uppdrag finns i mitt nya parti, säger han väl medveten om att det kan uppstå en del slitningar med gamla partikamrater i moderaterna.
Det är så i livet att åsikter förändras och partitillhörigheten med dem. Jag är förtroendevald på en hel del uppdrag och den frågan är alltid känslig. Det är också därför jag i övrig inte vill kommentera mitt partibyte då jag anser att ”pajkastning” alltid har två förlorare och ingen vinnare.

Annons
 

En liten förklaring till att Sverigedemokraterna nu blir Lars Ekvalls nya politiska hemvist ger han dock.
Jag har uppdrag som nämndeman och ser där hur SD tar ett tydligt ansvar i rättsfrågor och sociala frågor. Efter att ha läst vad SD står för och sett på nära håll hur SD i Landskrona arbetar på ett ansvarsfullt sätt så bestämde jag mig att följa mitt hjärta och hjärna. Mitt politiska engagemang kvarstår men fortsätter alltså i SD, säger  Lars Ekvall.

SD är efter Socialdemokraterna och Folkpartiet Landskronas tredje största parti.
– Lars Ekvall är välkommen in i SD och hans erfarenheter är ett välkommet tillskott i vårt parti. Jag hoppas och tror att han kommer att trivas hos oss, säger Stefan Olsson, ordförande för SD Landskrona.

Landskronamoderaternas ordförande, tillika kommunalråd Cecilia Lindell kommenterar avhoppet.
– Jag fick idag meddelandet att Lars lämnar moderaterna och blir sverigedemokrat. Om det är där hans sympatier ligger är det ju bäst för alla att han byter partibeteckning också.

– Jag har också fått beskedet att Lars behåller de uppdrag moderaterna har gett honom, men vad jag kan se nu kommer det inte att ha någon betydelse i matematisk mening eftersom han nämndeman och lekmannarevisor. Kutym är ju att man lämnar de uppdrag partiet gett om man byter parti, men i strikt juridisk mening är det inget som förbjuder honom att göra såhär, säger hon vidare.

Moderaterna som de senaste valen fått se sitt parti i det närmaste halveras i Landskrona tycks ständigt driva en intern kamp om hur politiken ska bedrivas och inte sällan är man oense, åtminstone med den personvalde Marko Huttunen.  Senast i måndags stretade exempelvis fullmäktigegruppens ledare Björn O Persson emot allt vad tygen höll i vattentornsfrågan. Frågan är återkommande och svaret detsamma. Hur är stämningen hos moderaterna i Landskrona?
– Stämningen i partiet är mycket god. Vi har fått en del nya medlemmar på sista tiden, planeringen av valrörelsen börjar ta fart, och det är alltid roligt när det börjar dra ihop sig till val, avslutar Cecilia Lindell och klargör att hon inte tänker kandidera till riksdagen men om hon har medlemmarnas förtroende mycket väl kan tänka sig vara partiets förstanamn lokalt även 2014.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser