Annons

Fredrik Karlsson årets spelare igen

Årets SabolaBoISare 2012 och fjolårets kanon på IP är korade. I lördags höll Sabola sitt 24:e årsmöte sedan bildandet 1989. Sabola är herrklubben där medlemmarna har tre gemensamma intressen, den italienska eurodisco-sångerskan Sabrina, BoIS och landslaget, därav namnet Sa-bo-la.

Den inofficiella supporterklubben har redan sedan andra årsmötet 1991 prisat diverse BoIS:are. Första mottagare av utmärkelsen SabolaBoISaren var Stefan Alvén och han fick det för sina insatser i den randiga tröjan 1990. Andra kända mottagare är Andreas Jakobsson (1992), Pontus Farnerud (1995 & 1996) men även den nyligen tillträdde huvudtränaren Jörgen Pettersson har fått utmärkelsen (2005 & 2006).
 
Till SabolaBoISare 2012 utsågs Fredrik Karlsson som fick priset trots en ryckig säsong, där mycket stördes av skador.
 – Ja, det var en jobbig säsong. Jag spelade bara 17-18 matcher från start, berättade Fredrik Karlsson för de närvarande på årsmötet.

Annons
 

När anfallaren väl fanns på plan så funkade BoIS spel bättre och Fredrik hade sin egen analys om varför.
– En av mina styrkor är att jag är duktig på att kunna låsa fast bollen på motståndarnas planhalva, därigenom kunde vi få med mer folk i anfallen. Detta gav längre anfall och mer chanser till utdelning.
 
Henrik ”Henke” Larsson har lämnat tränarsysslan i BoIS och Jörgen Pettersson har tillträtt. Fredrik Karlssons målsättning är dock densamma som tidigare.
En plats i startelvan och att producera fler mål än ifjol, säger han och menar att han har en bra känsla för Jörgen som ny huvudtränare och att det finns en tydlig spelidé.
Vi skall föra matcherna. Dessutom är kollektivet viktigt, att involvera spelarna.

Anfallaren får medhåll från fjolårets komet, blott 15-årige Erik Andersson som prisades med Sabolakanonen för årets snyggaste mål. Erik Andersson har tidigare erfarenhet av Jörgen Pettersson som ungdomstränare i BoIS.

Årets mål
Målet Erik prisades för var den frispark han stänkte in mot Jönköping i sin debut i BoIS A-lag hemma på Landskrona IP. Målet imponerade på medlemmarna i Sabola och frågan man hade till ynglingen var hur han upplevde hela grejen med debut i BoIS och att få kröna det med ett mål?
– Jag var faktiskt inte speciellt nervös. Det var nog värre för pappa.  

2012 var ett händelserikt år för Erik Andersson. Förutom debuten i seniorlaget blev han även uttagen i P97-landslaget där han även fick förtroendet att vara lagkapten. Mittfältarens målsättning 2013 är givetvis att få spela så mycket som möjligt och att fortsätta att utvecklas. Förhoppningen är att kunna leva på fotbollen. Även om favoritlaget är Tottenham Hotspur så vore ändå drömmen att spela i FC Barcelona.
 
SabolaBoISaren erhåller förutom vandringspriset som är en tavla föreställande Sabrina och Sonny Johansson i Landslagsdress, även en personlig tavla som pristagaren får behålla. Tavlan är målad av Bo Klintman.
SabolaKanonen är även de ett vandringspris.
 
Grabbarna i Sabola önskade pågarna lycka till och planerar nu för nästa gemensamma aktivitet, VM kvalmatchen i Dublin i september mellan Irland-Sverige, där de givetvis hoppas på vinst och stabil insats som vanligt av Jonas Olsson.


En dryg halvtimme in i matchen mot Jönköping blåste domare Nermin Cisic frispark för BoIS, cirka 25 meter från mål. Den som lade upp bollen var debutanten, blott 15-årige Erik Andersson. Skottet, en fleträff, med vänsterfoten touchade en spelare och gick in vid målvaktens högra stolpe. Som hämtat ur Rekordmagasinet och trots ”träffen”, självklart årets mål på IP, anser Peter Ekvall som lämnar över Sabola-kanonen i Erik Andersson vård det kommande året.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser