Annons

Cellist i världsklass ger konsert

På söndag, den 3 februari, gästar Jakob Koranyi – en svensk cellist i världsklass – Landskrona Kammarmusikförening. Han framträder med den välkände pianisten Simon Crawford-Phillips. På programmet står sonater av Beethoven.

Under åren har Jakob Koranyi gång efter annan visat upp ett bländande cellospel, både som solist med orkestrar som Kungliga Filharmonikerna och l’Orchestre de Paris och genom framträdanden med artister som violasten Yuri Bashmet och cellisten Mischa Maisky.

Annons
 

Jakob Koranyi har tilldelats en mängd priser, bl. a. specialpriset för bästa tolkning av Sjostakovitjs första cellokonsert vid den aktningsvärda Rostropovich-tävlingen i Paris. Jakob Koranyi spelar på en cello av I. Gratiani från 1756.

Konserten ges på församlingshemmet klockan 16.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser