Annons

BoIS testar mittfältare

BoIS har gjort klart att man är på jakt efter en rutinerad mittfältare. En aspirant på platsen är Aziz Idris, en 26-åring från Ghana som närmast kommer från Mjøndalen i Norge där han varit sedan 2011. Innan det så spelade han i Alta under tre säsonger och blev bland annat utsedd till årets bästa spelare i klubben 2008.
– Det betyder att han är acklimatiserad och det är bra. Nu återstår det att se om han är tillräckligt bra för att vi ska gå vidare, säger Mats Aronsson BoIS sportchef.

Aziz Idris kom i fokus i norsk media i samband med en match mot Bodø-Glimt i juli 2010. Han slog då ner, först en motståndare och sedan en till när han fick det röda kortet. Själv hävdade spelaren att det första rörde sig om en olyckshändelse och det andra en följd av att han skulle putta bort en motståndare och att han då råkade träffa honom i ansiktet.

Annons
 

BoIS börjar hemma?
Enligt spelprogrammet för superettan ska BoIS börja på bortaplan mot Degerfors den 6 april. Mycket lutar nu åt att matchen istället flyttas till Landskrona. Anledningen är att planen i Degerfors med största sannolikhet inte är spelbar till premiären.
– Det var Degerfors själv som hörde av sig till oss och förbundet och jag gissar att de sistnämnda tar beslut i veckan. Om vi får börja hemma så är det enbart positivt, säger Mats Aronsson.

Oväntade pengar på ingång?
Det går rykten om att den i BoIS fostrade stjärnan Alexander Farnerud är på väg att säljas från sin Schweiziska klubb Young Boys och skulle det röra sig om en övergång till någon storklubb så kan det ge ordentligt klirr i kassan till BoIS.
– Det har ju spekulerats i att bland annat Lazio är intresserade och då skulle det naturligtvis spilla över en hel del till oss, säger Mats Aronsson.
På nätet har det talas om att BoIS kan få 500 000 kronor men Mats Aronsson vill inte tala om några summor.
– Jag har också hört den summan men det beror helt och hållet på hur mycket en eventuell ny klubb betalar. Därför är alla summor idag tagna ur luften.

Inne på ämnet kommer spekulationerna om att Jonas Olsson nyligen var på väg till Queens Park Rangers för fem miljoner pund.
– Det hade varit en riktigt bra affär för oss men nu blev det tyvärr inte så, säger sportchefen.

Alla i truppen hela
Avslutningsvis rapporterar Mats Aronsson att samtliga i truppen förutom Philip Andersson är i full träning och att man kör sju pass i veckan.
– Philip åkte på ett sträckt ledband under Nightcapen men han tränar nu och någon fara är det inte. Han är snart i full gång. Killarna är just nu i en uppbyggnadsfas och kör stenhårt. Det rör sig om fem träningsdagar varav tisdagarna och torsdagarna består av två pass. Man brukar ju försöka vara optimist och det finns ingen anledning att inte vara något annat nu heller. Jag tycker att det ser bra ut, avslutar Mats Aronsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser