Annons

Volleybolltjejer tar för sig

I lördags var det dags för årets första U13-sammandrag i volleyboll. Spelplats var Hässleholm och Kronan från Landskrona ställde upp med tre lag, varav två lag i den svarta (svåra) klassen.

För det ena laget, Kronan Jessica, var det första gången i svart klass och det märktes att det var fyra nervösa tjejer som inte riktigt var på tå.
– Laget kämpade på hela dagen, men det räckte inte riktigt till mot det starka motståndet denna gången och vi slutade på åttonde plats, berättar Marie Saxne, ungdomsavsvarig och tränare i Kronan VBK.

Annons
 

För det andra laget i svart grupp, Kronan IE, gick det betydligt bättre. Laget har varit med och slagits i toppen i de tidigare sammandragen, med en förstaplats och en fjärdeplats som facit.
– Tjejerna har utvecklats mycket genom att spela mot äldre motstånd i december och januari och det bar så när hela vägen fram till guld i lördags. Vi hade 1-0 i set i finalen, men lyckades tyvärr inte hålla i hela matchen och fick ge oss med 1-2 i set. Men en mycket bra genomförd turnering igen av Kronan IE, berömmer tränaren.
Silverlaget bestod av Moa Mellblom, Agnes Johannesson, Julia Söderlindh och Amanda Egvärn.

För det tredje Kronanlaget, Kronan Gul, blev det en tuff men lärorik dag i den gröna klassen.
– Laget bestod av sex av våra nyaste spelare, där det var allra första turneringen för de flesta. Laget slutade sist, men med lite mer träning så kommer vi att börja vinna matcher med detta gänget också, säger Marie Saxne som naturligtvis njuter av att volleybollen nu växer till sig i Landskrona.
– Det är helt fantastiskt att vi har hela tre lag med i U13-klassen. Bara Engelholms VS deltog med fler lag, och lägger vi då till att EVS är Sveriges största ungdomsförening på flicksidan och att Kronan för 5 år sedan inte hade någon ungdomsverksamhet så kan man inte låta bli att tycka att det är extra kul. Och denna säsong har vi ju dessutom visat att de ungdomar som varit med i några år nu tillhör de bästa i sin ålder i Skåne.

Nästa sammandrag för U13 går av stapeln om två veckor, 10 februari, i Lund.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser