Annons

Fotoutställning för ett öppet vattentorn

I kväll fattar Landskronas kommunfullmäktige beslut om en utredning ska tillsättas för att utröna huruvida vattentornet ska eller inte ska öppnas för allmänheten. För att öppna ögonen på kommunfullmäktiges ledamöter kommer en mindre fotoutställning att hållas i Rådhusets foajé innan kommunfullmäktige sammanträder. Några av stadens fotografer har bjudits in för att hänga upp fotografier.

Inspirerad av Strecket blir det foto på tvättlina och miniutställningen går under namnet Vattentornsstrecket. Bland utställarna finns bland annat fotografen Peter Koppe och filmskaparen Sebastian Swärd, som låg bakom julkalendern 24 dagar.
– Vattentornet är redan idag en ofrivillig symbol för Landskrona. Därför tycker jag att det är självklart att man ska utreda fördelarna och möjligheterna med att öppna upp det för allmänheten, och därmed också använda det i varumärkesarbetet för stan. Under inspelningarna av julkalendern var vi uppe i vattentornet flera gånger. Varje gång blir man lika tagen av den makalösa utsikten, säger Sebastian Swärd.
– En bild säger mer än tusen ord. Därför ställer vi ut ett gäng bilder för ge kommunfullmäktiges ledamöter ytterligare en dimension i debatten om öppnandet av vattentornet för allmänheten. En del har säkert inte varit uppe i tornet och vet inte vad det innebär, nu får de en möjlighet att se lite av vad som erbjuds, säger Marko Huttunen, ledamot i kommunfullmäktige, initiativtagare till utställningen och den som motionerat för att utreda om vattentornet ska öppnas för allmänheten.

Annons
 

Utställningen pågår i Rådhuset från cirka 16:30 fram till dess att kommunfullmäktige börjar klockan 18.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser