Annons

Falcons P12:or fortsätter att leverera

På söndagen var Falcons P12-lag på bortabesök i Helsingborg och mötte
FCH i nybyggda Helsingborg Arena.
–  Vi ledare har de senaste veckorna berömt killarna för deras fina
utveckling och det skulle visa sig att vi kan fortsätta med att ösa
beröm över killarna efter söndagens match, då Falcons kunde vända
hemåt med en derbyvinst på 2-9,
berättar lagets tränare Jakob Ohlsson.

Efter knappt fem minuter kunde Tobias Ohlsson-Bååth ge Falcons ledningen på en frislagsvariant. Ganska omgående replikerade FCH med ett fint skott. Matchen var jämn och en hög press från FCH bidrog till en del stressade beslut i egen zon från Falcons med tillhörande bollvinst för FCH. Men som sista utpost i Falcons hade laget en storspelande Melvin Bengtsson och med ett flertal kvalificerade räddningar såg han till att FCH inte fick utdelning på helsingborgarnas höga press. I stället kunde Falcons-killarna metodiskt arbeta sig in i matchen och få igång sitt passningsspel.
Falcons började också kliva upp lite högre i banan och det var i en sådan press som Elias Svensson kunde vinna tillbaka bollen och spela fram till Jakob Bjarke som sköt Falcons till ledning. På efterföljande tekning kunde Tobias Ohlsson-Bååth riva fatt i bollen och driva förbi två killar innan han fick hängt in ett dragskott – psykologiskt tunga mål i sista spelminuten av första period.

Annons
 

I andra perioden fortsatte gästerna med att låta bollen gå på ett tillslag och samtidigt fyllde backarna på i anfallsspelet, vilket bidrog till att Falcons i långa stunder kunde spela runt bollen med bra rörelse i anfallszon. I andra perioden försökte man också göra lite snabbare spelvändningar och därmed komma förbi FCHs höga press.
Det var just i en sådan spelvändning som Elias Glansk fick till en fin genomskärare till Edwin Vinberg som fick drygat ut Falcons ledning. Några minuter senare fick backen Samuel Rosenqvist på en riktigt fin långboll till Edwin Vinberg som fri med målvakten fick in ytterligare ett mål. Strax innan periodvilan fick FCH trampat runt på kanten och hängt in en reducering till 2-5, vilket var resultatet inför sista perioden.

I tredje perioden presterade laget sitt bästa spel för dagen och det fina passningsspelet fortsatte. Efter några minuter fick Tobias Ohlsson-Bååth på en riktigt fin ”millimeterpassning” som skar igenom FCH-försvaret till Kevin Assarsson-Toth som, med klubban i marken, delikat kunde vinkla in bollen i mål – det var ”innebandygodis”!
Någon minut senare kunde Tobias Ohlsson-Bååth bryta ett uppspel från FCH och med ett handledsskott kunde han utöka Falcons ledning till 2-7. När det återstod två minuter av matchen fick Jakob Bjarke bjuda lagets
många tillresta supportrar på ett härligt zorro-mål. Matchen punkterades med att Edwin Vinberg frispelades av Kevin Assarsson-Toth och därmed kunde slutresultatet skrivas till 2-9.
– Beröm till hela laget men ett extra plus till Samuel Rosenqvist som gjorde en strålande insats i sin första match som back. Dessutom bjöds ett härligt passningsspel, Nu tar vi sikte på seriefinalen nästa helg, avslutar tränaren.

Målskyttar i matchen: Tobias Ohlsson-Bååth 3, Edwin Vinberg 3, Jakob Bjarke 2 och Kevin Assarsson-Toth.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser