Annons

Falcons fyra i division 1

Det skulle krävas såväl missade som inslagna straffar för att Falcons i lördags skulle besegra Sävsjö med 6-4. När Max Olsson gjorde 1-0 till redan efter 1.38 trodde nog de flesta av de 124 åskådarna i Idrottshallen att Falcons skulle göra processen kort med Sävsjö. Men gästerna vill annorlunda.

Sävsjö som ligger sist i tabellen kom till Landskrona med vind i seglen efter vinst med 10-4 mot Huskvarna i förra omgången. Och mot Falcons vände man det tidiga underläget till en tvåmålsledning innan hemmalaget återtog kommandot och ledningen i andraperioden.
Falcons fick dessutom chansen att på straff sätta 5-3 med endast en psykologisk tung sekund kvar av perioden. Men Viktor Andersson lyckades inte överlista gästernas målvakt Mikael Jonsson.

Annons
 

Tredjeperioden blev målmässigt inget fyrverkeri. Det skulle faktiskt dröja ändra fram till det endast återstod 1.29 av slutakten innan det blev mål. Och då fick Viktor Andersson sin straffrevansch när han kroppsfintade bort målvakten innan han tryckte in bollen i nättaket.
– Hehe, ja det är nog lite ovanligt att man får fortsatt förtroende från tränaren trots att man missat en straff tidigare i matchen, säger målskytten efter matchen.

Priset till matchens lirare får man inte om man bara sätter hälften av straffarna. Det fick istället alltid lika trygge och stabile Daniel Lind i hemmakassen. Han motade 29 av 33 skott.

Nästa match för herrarna är mot Lönsboda borta den 9 februari innan det återigen är dags för hemmamatch. På Alla Hjärtans Dag, torsdagen den 14 februari, då Munka-Ljungby väntar i ännu ett Skånederby. Falconskillarna kommer knappast att ge bort 3 poäng i Valentinpresent.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser