Annons

18 jobb att söka för unga

Under 2013 kommer Landskrona stad att under sju månader anställa 18 unga vuxna i åldern 20-24 år i ett nytt anställningsprogram: Jobb-13.nu.
– Jobb-13.nu är, tillsammans med våra andra anställningsprogram, ett offensivt sätt att minska riskerna för en stor grupp landskronabor att hamna i ett passivt bidragsberoende. Vi i treklövern prioriterar arbetslinjen, säger Jan Allan Beer (FP), ordförande i individ- och familjenämnden.

Inledningsvis ges en kompetenshöjande utbildning som ska öka chanserna till anställning efter projektet. Sedan kopplas de unga vuxna till ett företag eller en kommunal förvaltning där de kommer att arbeta under projekttiden.
– Detta är ett sätt att rusta de unga vuxna som drabbats av ungdomsarbetslösheten och ge dem en bra chans att komma ut i arbetslivet. Vi vet att det är svårt att få det första jobbet och därför är detta projekt en viktig hjälp för de som får denna chans, säger Tina Hohmann som arbetar med Jobb- 13.nu.
– Erfarenheterna från fjolårets Jobb-12.nu, som var ett liknade projekt, är goda. Hälften har fått fortsatt arbete eller hittat annat jobb och de andra studerar eller söker jobb.

Annons
 

Sökandena ska vara folkbokförda i Landskrona, inskrivna på arbetsförmedlingen och ha gått ut gymnasiet. Anställningstiden är sju månader och lönerna är avtalsenliga. Man kan söka till Jobb-13.nu via Arbetsförmedlingens hemsida. Sista ansökningsdag till projektet är den 31 januari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser