Annons

Frimurarnas OnsdagsAkademi besökte Lunds Domkyrka

Under rubriken ”Kyrkobyggnadskonst för verkande murare” deltog ett 40-tal frimurare vid OnsdagsAkademins utflykt till LundsDomkyrka med guidat besök i kryptan, domkyrkans äldsta del med frimureriska anor.

Katedralen är uppbyggd av italienska stenhuggare 1123-1145 under ledning av den italienske arkitekten och frimuraren Donatus som utformade kryptan bland annat. med pelare som Salomos tempel i Jerusalem en gång hade. Under ledning av en av de stora kännarna på området, Lone Mogensen, som ritade och berätta om allt från grundstenens läggande, kyrkans placering och utstakning till hur mästarna räknade och beräknade olika förhållanden och hur de visade de 1000-tals kyrkobyggarna sina utkast.

Annons
 

Onsdagskademins nästa föredrag, den 6 februari, har titeln ”WineMson” med syfte att vidga kännedom och kunskap om vin med frimurerisk bakgrund.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser