Annons

Borstahusens konstförening växlar upp

Borstahusens Konstförening kommer att genomföra sju konstutställningar i Pumphuset Konsthall under jubileumsåret 2013. Ett redan hårt schema utökas alltså med en utställning och allt sker med ideella krafter.
– Det är tufft och mycket jobb men samtidigt väldigt roligt. Vi har lyckats knyta till oss en intressant grupp av framstående svenska och internationella konstnärer. Vi hoppas detta stärker Landskrona stad som ett attraktivt kulturcenter, säger föreningens ordförande Lennarth Cronsell.

Redan årets första utställning lär locka landskronaborna ut till den vackert belägna konsthallen i Borstahusen. Den 16 februari och fyra veckor framåt hänger fotografier av Ralph Nykvist på vägarna. Ralph Nykvist är uppväxt i Landskrona och tog tidigt med sig kameran på sina promenader i staden allt medan kompisarna stannade kvar på gården och spelade fotboll. Vågar man hoppas på att Ralph rent av dammat av några negativ från den tiden?

Annons
 

2007 landade den fria fågeln Niklas Anderberg i Borstahusen och pratade jazz, punk, coffeeshops och holländsk totalfotboll blandat med abstrakt måleri med Landskrona Direkt. Till påsk och lagom till Konstrundan är det hans hustru Marja de Raadt som ställer ut grafik och oljor på Pumphuset.

På försommaren är dags för bildkonstnären och grafikern Roger Simonsson innan sommarens utställning med Ulf Gripenholm tar vid. En modern klassiker som ytterligare lär sätta Pumphuset på konstkartan.
– Det är inte utan en väldigt stolthet vi lyckats få hit Gripenholm, sa föreningens ordförande Anne-Marie Torstensson i samband med fjolårets sista utställning.

Sensommarens utställning bjuder även den på ett välkänt namn, då sångerskan Caroline af Ugglas visar upp en annan av sina talanger.
I oktober visas sedan akvareller av Stanislaw Zoladz innan året avslutas non-figurativa verk av norrmannen Kjell Nupen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser