Annons

Storsatsning på lärarlegitimation och nya lärare

Utbildningsförvaltningen i Landskrona storsatsar på den kommande lärargenerationen. I ett samarbete med Malmö högskola kommer under våren 40 av stadens lärare genomgå en handledar- och mentorsutbildning. Utbildningen skall förbereda stadens skolor att handleda lärarstudenter under deras praktik på lärarutbildningen samt att även kunna uppfylla kraven på mentorer för nyutexaminerade lärare under deras första arbetsår innan lärarlegitimation.
– Rekryteringen av nya lärare är en mycket viktig fråga för stadens skolor. Vårt mål är att efter 2015 enbart ha fullt legitimerade lärare på våra skolor, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Utbildningen omfattar 7,5 högskolepoäng och ger de yrkesverksamma lärarna i alla skolformer goda förutsättningar att vara handledare och mentorer för den nya lärargenerationen.
– Landskrona har ett stort engagemang i lärarutbildningen. I höstas tog vi emot drygt 60 nya lärarstudenter, avslutar Tomas Johansson

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser