Annons

Regionchefen mötte lasarettanställda

På torsdagsförmiddagen besökte Jonas Rastad, regiondirektör i Region Skåne, Landskrona lasarett. Besöket var en del i en rundresa och planerad sedan tidigare. Fokus hamnade naturligtvis på att regionen vill stänga operationsavdelningen på lasarettet. Ett femtiotal medarbetare dök upp på mötet.
– Man kan inte säga att hoppet för oss ökade. Han var väldigt tydlig med att planerna skulle sättas i verket, sade narkossköterskan Anders Westin som var på plats.

Trots att det emellanåt hettade till så visade Jonas Rastad inga direkta känslor.
– Våra argument verkade inte bita alls på honom. Han gav ett ganska kallt uttryck, beskriver Anders Westin vidare.

Annons
 

Enligt Region Skåne så finns det en överkapacitet på operationssalar i regionen. Genom att stänga de fem salarna i Landskrona och flytta verksamheten till andra sjukhus så hoppas de styrande att man ska spara pengar och att en del av medarbetarna i Landskrona ska täcka upp vakanser på andra sjukhus.
– Det finns en anledning till att man har valt Landskrona lasarett. Här är en mycket bra arbetsmiljö. Jag är tveksam till att så många är intresserade av att pendla runt i hela Skåne. Risken finns att man får jobba på ett sjukhus en dag och på ett annat dagen efter. Vem vill ha ett sådant jobb, frågar sig Anders Westin retoriskt.

Sista ordet är dock inte sagt. På lördag är det stor manifestation med talare på Kasernplanen i Landskrona klockan 11.00.
– Jag hoppas att så många som möjligt kommer. Det här är en fråga som är mycket viktig för hela Landskrona. Sedan är det upp till politikerna i Landskrona att försöka påverka sina kollegor i regionen för att få ett stopp på flytten, avslutar Anders Westin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser