Annons

Hemvävt skapar stämning i Asmundtorp

Förlustsviten för fotbollsherrarna i Asmundtorps IF bröts ifjol. Raset från division 2 slutade i femman efter en, med Asmundtorpsögon sett, olidligt spännande kvalvinst mot SoGK Charlo från Ystad.
– Redan inför förra säsongen återvände spelare som Johan Saxne och André Stenberg. Till detta kom en spetsspelare som Tony Svensson in på sommaren och det hela resulterade att föreningen gjorde en riktigt bra höst och klarade sig kvar till i år, summerar klubbens pressansvarige Emil Persson fjolårssäsongen.

I år satsar AIF på hemvävt.
– Truppen för årets säsong innehåller 30 spelare, varav 25 har förflutet i klubben sen tidigare. Detta stärker lagets karaktär. Spelarna lirar för klubben lika mycket som för varandra, säger Anders Nyberg i föreningens fotbollsutskott.

Annons
 

Föreningens filosofi är uttalad. Att fostra byns spelare och erbjuda en trygg plats är en röd tråd igenom hela föreningen.
– Många spelare vill komma och provträna men jag är oerhört nöjd med den trupp vi kan ställa upp med denna säsong. Bra spelare med mycket karaktär. Under min tid har det aldrig skrattats så mycket i omklädningsrummet som nu, berättar tränare Johan Paulsson.

Även om det finns många nya spelare som kommit till föreningen de senaste två säsongerna är det många som funnits med sen division 2 och igenom hela raset. Dessa spelare fungerar som en stomme för den truppen som finns idag.
– Vi är glada för alla spelare som finns hos oss, gammal som ung, ny som gammal. Blandningen av spelare med erfarenhet från de senaste tuffa åren i föreningen samt erfarenheten från de spelare som kommer utifrån tror vi är ett vinnande koncept, avslutar Anders Nyberg.


Äntligen är det glada miner i Asmundtorps IF.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser