Annons

Dagliga turer till Köpenhamn i sommar

Att säga att Landskrona har fått en ny färjelinje till Köpenhamn är kanske att ta i. Men klart är att den som vill åka till Danmarks huvudstad i sommar, kommer inte att sakna tillfällen. Nytt för i år är att Ventrafiken, som driver linjen, kommer att segla in danskar till Landskrona.
– Vi börjar med att köra några enkelturer i veckan i maj månad för att sedan utöka turtätheten, säger Viktoria Villén som är den på Ventrafiken som ansvarar för Danmarksturerna.
– Vi kommer då även att köra några extra turer i samband med Konstrundan och pingsten.

Någon exakt tidtabell är inte spikad men i juni kommer rederiet förmodligen att trafikera Köpenhamn varje dag. Turerna kommer dock att kombineras med stopp på Ven.
– Och sedan i juli och augusti kör vi hårt. Då kommer vi att ha en utökad turlista och hoppas då på att många tar tillfället i akt att segla med oss, både till Köpenhamn och vise versa.
Säsongen avslutas i september då man planerar för enkelturer fyra av veckans dagar.

Annons
 

Precis som tidigare är det M/S Jeppe som kommer att trafikera linjen. och just nu håller man på att fräscha upp den gamle Sundsbussen.
– Det kommer att bli såväl nya säten som nytt golv. Hon kommer att bli jättefin och vi tror att vi står inför en härlig säsong, säger Viktoria Villén och avslutar.
– Vi är inne i slutfasen av all planering och inom några veckor kommer en ny hemsida att läggas upp och där kommer all information att finnas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser