Annons

Svårsläckt lägenhetsbrand

Strax efter klockan 6 på söndagsmorgonen larmades brandkåren i Landskrona till en lägenhetsbrand på Harjagersgatan. Det var en man som larmat att det brann i hans klädkammare. Det visade sig dock snabbt att branden spridit sig i bjälklaget och att man av den anledningen fick bryta upp golv och en del väggar mellan andra och tredje våningen samt upp till vinden.
– Eftersom huset är så gammalt så är konstruktionen gjord i trä. Det betyder att man måste riva en hel del för att komma åt allt. Det som först alltså såg ut som en ganska enkel insats tog cirka tre timmar, säger Janos Sari, insatsledare på platsen.

Inga personer befann sig i lägenheten på tredje våningen och den enda som behövde evakueras var mannen på andra våningen som larmat.
– Vi väckte samtliga i huset och bad de klä på sig ifall vi skulle behöva evakueras men det behövdes inte. Där ser man vad en brandvarnare gör för nytta. Hade mannen inte haft någon sådan så vet man inte hur det hade kunnat sluta.

Annons
 

Troligtvis har branden startat i lägenheten på tredje våningen men vad som orsakat den får den tekniska utredningen ge svar på.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser