Annons

Ljungbys effektivitet sänkte Lejonet

Effektiva Ljungby blev för svåra för Lejonet. Hemmalaget kämpade matchen igenom för en poäng men fick till slut ge sig med 5-8.

Lejonet kunde tagit ledningen i kvällens första power play men istället kom ett baklänges mål när man tappade pucken vid den blå anfallslinjen. Tim Dahlin i Ljungby gjorde inga misstag när han kom helt fri med Ted Mihalek-Hellström. Pucken säkert i mål.

Annons
 

Lejonet repade sig men var lite ineffektiva i motsatsen till Ljungby som hade en ledning i första paus med 0-2.

Början av andra blev rena målkanonaden. När matchuret visade 2.28 så var ställningen 2-4. Ljungby ökade på till 2-5 i power play. Det tog bara 13 sekunder in i det numerära överläget innan det small bakom Ted i målet. Efter detta fick Lejonetmålvakten nog och in kom Sebastian Rothstein. Ljungby satte ytterligare en puck i nät innan paus och med 2-6 såg det rätt hopplöst ut för hemmalaget.

Början av tredje böljade mycket fram och tillbaka. Ljungby slappnade och detta tog Lejonet vara på. 8.05 gjorde unge Eddie Fransson 3-6 och bara 1:30 senare satte Filip Engström 4-6. Nu fick man lite poängkänning men då satte orutinen in. Lejonet drar på sig ett par utvisningar och fick spela tre mot fem. Detta tar Ljungby vara på och sätter 4-7. Lejonet gav dock inte upp utan kämpade på bra vilket också gav resultat. 17:48 tråcklar Felix Andersson in 5-7 och ett litet hopp tändes om en poäng.

Lejonet plockar ut målvakten när det återstår en minut men som ”vanligt” så kommer ett mål i nacken i tom kasse. En rättvis seger men Lejonet föll med flaggan i topp. Orutinen lyste igenom i framförallt tillbakaspelet. I spel i egen zon gör man dessutom ofta så kallade räknefel.

Matchfakta
Resultat: 5-8 (0-2, 2-4, 3-2)
Målgörare: Lejonet: Niklas McPherson, Linus Molin, Eddie Fransson, Filip Engström och Felix Andersson.
Ljungby: Martin Lindh 3, Tim Dahlin2, Robert Sundin, Barna Benedek och Klas Jonasson
Skott: 43-30
Utvisningar: Lejonet 5 x 2 min Ljungby 3 x 2 min
Publik: 107

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser