Annons

Kampen rullar vidare – manifestation på lördag

Även om lokalpolitikerna nu samgrant gått ut och ställt sig bakom personalen på lasarettet så rullar kampen vidare. Det finns som bekant även landstingspolitiker som ska lyssna till de lokala företrädarna.

De senaste dagarna har skånsk media i det närmaste stått på kö vid Landskrona lasarett för att får en kommentar från någon på operationsenheten.
Nyligen har man startat en Facebook-grupp i vilken man lagt in nära nog 3000 ”sympatisörer” och på lördag är det dags för en manifestation på Kasernplan klockan 11.00.
– Vi gick först ut med Rådhustorget men där är det som bekant torghandel så vi flyttar oss till Kasernplan, säger narkossköterskan Camilla Lejonqvist Mårtensson, och hoppas att såväl lokala- som landstingspolitiker kommer att delta.
– Responsen vi fått från allmänheten är helt otroligt. Det ger oss verkligen kraft att fortsätta kampen för att rädda kvar vår effektiva operationsavdelning och jobben i Landskrona.

Annons
 

Socialdemokraternas uppmaning i fredags till lokalt samförstånd ser nu ut att ha vunnit gehör. Det är också S som är behjälpliga med lördagens manifestation.
– Vi lånar ut ljudanläggning och lite annat. Klart är att landstingspolitikerna Henrik Fritzon (S) och Vilmer Andersen (V) kommer att hålla några korta anföranden, säger Niklas Karlsson (S).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser