Annons

Stjärnkock gästar skolmässa

Kommande onsdags skolmässa på Folkets hus gästas av stjärnkocken Daniel Berlin. Att han har kockutbildningen på Selma Lagerlöfgymnasiet att tacka för mycket råder det ingen tvekan om. I en pärm på skolan sitter ett brev där man kan läsa följande: ”Jag vill bara ge dig ett stort tack för att du står på elevernas sida. Det var till stor del du som inspirerade mig” – skrivet av Daniel Svensson (numera Daniel Berlin) efter att han vunnit titeln Årets kockelev 2000.

Daniel Berlin är vid det här laget välkänd inom hela världens gastronomi. Så sent som i oktober i fjol deltog han på en skånsk matvecka på restaurang Aquavit i New York.
Hans restaurang Daniel Berlins krog i Skånes Tranås lockar gäster från när och fjärran och han har erhållit en mängd utmärkelser. Young Chef of the Year (av S.Pellegrino & Acqua Panna) 2011, han är med i White Guide Öresundsregionen 2012 och dessutom har Dagens Industri gett krogen högsta betyg 2012.

Annons
 

Trots alla sina titlar och utmärkelser är kocken fortfarande trogen sin gamla skola. Av den anledningen kommer Daniel Berlin till Landskronas skolmässa för att hjälpa till och marknadsföra Selma Lagerlöfgymnasiets Restaurang och Livsmedelsprogram.
– Självklart vill jag att en så bra skola ska fortsätta utbilda branschfolk. Hur ska jag kunna fortsätta utan välutbildat yrkesfolk? säger Daniel Berlin.

Skolmässan i Landskrona är den 23 januari på Folkets Hus mellan kl. 11.00 och 19.00.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser