Annons

Olsson ryktenas man i England

Ex-BoISaren Jonas Olsson som spelar för engelska Premier Leagueklubben West Bromwich har varit ryktenas man de senaste veckorna. Engelsk media har bland annat skrivit om att turkiska Fenerbahçe och Londonklubben Arsenal har visat intresse. Den klubben som dock jagade hans tjänsten mest var Queens Park Rangers, även det en klubb i Londons huvudstad.
– De la ett bud på mig men West Bromwich tackade nej. Själv har jag inte varit i kontakt med någon. Det får jag inte heller förrän klubbarna är överens, säger Jonas Olsson från ett snöigt England.

Londonklbben var beredda att betala fem miljoner pund, vilket motsvarar cirka 55 miljoner svenska kronor.
– Det är klart att man blir smickrad när man hör sådana summor. När jag kom till West Bromwich betalade dom en miljon pund. Det måste ju betyda att man utvecklats som spelare.

Annons
 

Jonas gillar den engelska fotbollen men hade inte varit främmande för att spela i, till exempel Turkiet.
– Jag är öppen för nya utmaningar och skulle mycket väl kunna tänka mig att spela i andra länder. Men samtidigt stannar jag gärna i England. Och jag blir inte ledsen om det inte blir någon flytt. Det finns en anledning till att jag i september skrev ett nytt fyraårskontrakt med West Bromwich. Jag trivs jättebra.

Jonas har just kommit igång efter en kortare skadeperiod och ser fram emot våren. Närmast väntar en kanonmatch redan imorgon, lördag.
– Då möter vi det andra Birminghamlaget, Aston Villa hemma på Hawthorns inför fullsatta läktare. När jag kom till klubben var vi fyra lag från Birmingham i ligan men nu är det bara vi och Aston Villa. Därför är detta den stora matchen för året. När vi möttes i höstas så slutade det 1-1.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser