Annons

Kritiken haglar mot regionens femklöver

Nu haglar kritiken från oppositionen mot den styrande femklövern i Region Skåne. Bakgrunden är som bekant att lasarettet i Landskrona blir av med cirka 4000 operationer på årsbasis när all nuvarande planerad operationsverksamhet flyttas till andra sjukhus. Universitetssjukhusets ögonoperationer skall i stället flyttas till Landskrona men omfattningen på denna är långt mindre än den verksamhet som flyttas från lasarettet.

– Det är helt orimligt att majoriteten lägger fram ett sådant förslag utan en bred politiskt förankring. Först och främst borde personalen och de fackliga organisationerna få möjlighet att påverka förslaget, påpekar Vilmer Andersen, Vänsterpartiets gruppledare i Region Skåne.
– Samverkansavtalen måste respekteras. Det är tydligt att det ansvariga regionrådet  Michael Sandin (M) inte strävar efter en bred politisk förankring när en så stor förändring av sjukhusens verksamhet ska genomföras. Han vill själv peka med hela handen och respekten för den demokratiska processen finns inte, menar vänsterpartisten och anser att förslaget även är förödande för ögonsjukvården i Skåne som har haft problem i flera år med bland annat kompetensflykt.
– Nu slutar också chefen i protest. Det visar än en gång hur inkompetent den borgerliga majoritetens ledning är när det gäller stora förändringar av verksamheten, avslutar Vilmer Andersen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser