Annons

En helt vanlig Supersöndag

Efter den gångna helgens Supersöndag i idrottshallen kan man trots de båda seniorlagens förluster konstatera att återväxten är god i Falcons.

Redan på förmiddagen påbörjades ett intensivt matchande i Idrottshallen och först ut var Muttas Pågar, det vill säga P13 som tog sig an IK Stanstad.
En jämn men ganska tempofattig match som skulle avgörs först i slutminuten när Carl Thulin
köksvägen kunde sätta 4-3 målet.
– Det märktes tydligt på killarna att detta var en morgonmatch. De var inte vakna. Detta skulle vi avgjort långt tidigare, ansåg tränare Thomas ”Muttas” Jacobsen.

Annons
 

Tjejerna i P12 har klubbens största åldersspridning. Något som ibland ger utslag när man möter ålershomogena och starka lag med individuella stjärnor. Så var det i söndags när laget ställdes mot Åkarp.  Mellanperioden får tjejerna ta med sig då denna slutade 0-2. Övriga perioder slutade 0-7 och är redan glömda. Något tjejerna inte minst bevisade igår då man i Trelleborg gav Palmstaden en tuff match men där man till slut fick ge sig med 6-3 efter storspel av hela laget.

Dagens tredje match stod mellan P12 och Malmhaug KFUM IBF.
Vi har haft en positiv utveckling de senaste månaderna och träningsvilliga ungdomar upptäcker att de utvecklas i rask takt för tillfället, säger tränare Jakob Ohlsson som fick se sina pågar vinna med 6-3. Laget har även på sistone hunnit med att gå obesegrade genom gruppspelet i världens största innebandyturnering, Gothia Cup.
– Tyvärr blev det en lite snöplig sorti i 16-delsfinalen mot Nybro.

På eftermiddagen var det sedan åter dags för Muttas Pågar som hade en uppskjuten match mot IBK SödraDal att ta igen. Även här skulle det bli jämt och uddamålsseger till hemmalaget, 7-6.

Det fanns av naturliga skäl inte plats för klubbens alla lag att spela i idrottshallen. P16 åkte på däng i Trelleborg med 5-2. Juniorerna hade redan på fredagen besegrat Engeholm på bortaplan med 6-1 och även klubbens P10 och P11 var i full gång i helgen med matcher såväl lördag som söndag.

När mörkret föll bakom idrottshallens magnifika glasrutor lyckades Falcons herrar inte i stå emot de formstarka smålänningarna i Slätafly/SK IBK, som vann med uddamålet, 4-5. Sist ut denna Supersöndag var damderbyt mot Malmhaug. Det ville sig inte riktigt denna dag för Falcons damer och man inkasserade tyvärr sin fjärde förlust på rad när man föll med 3-8.


Tjejerna i F12 gjorde inte flest mål men vann åtminstone tekningarna.


Matcherna avslöste varandra och tjejerna har knappt hunnit tacka publiken förrän P12:orna gör sig redo för match.


Christian Persson i tuff närkamp mot snabb smålänning. Foto: Ulf Bjarke


Falcons skjuter mot m ål och Felicia Petersson försöker täcka bollbanan för målvakten i Malmhaug. Foto: Ulf Bjarke


Nina Molin,nr-21, tillbringade många timmar i idrottshallen på söndagen. Först som tränare för F12 och sedan tillbaka i damlaget med besked i derbyt. Foto: Ulf Bjarke

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser