Annons

Ungdomlig satsning på första kulturnatten

När årets första kulturnatt i Landskrona går av stapeln den 10 maj kommer många att känna igen sig från tidigare års arrangemang men trots detta så kommer det att bli en hel del nytt. Något program är långt ifrån spikat men klart är att Csaba Bene Perlenberg, som är projektanställd för att arrangera kvällen, kommer att försöka locka fler ungdomar till centrum.
– Redan idag riktar sig kulturnatten till en mycket bred besökarskara men jag vill öka den ungdomliga närvaron och det engagemang som dessa kan bidra med, säger Csaba Bene Perlenberg och förtydligar.
– Jag vill försöka hitta något sätt att få ungdomarna att inte bara vara kulturkonsumenter utan även att de deltar aktivt på något vis.

Någon programpunkt har han inte hunnit spika ännu men en av flera tankar går till fotografering.
– Kommunen satsar hårt på foto och samtidigt vet vi att alla fotograferar idag, inte minst ungdomarna. Här finns stora möjligheter till ett interaktivt samarbete.

Annons
 

Projektledaren är känd för att brinna för film och han ser ämnet som en naturlig del av kulturnatten.
– Att vi lägger kulturnatten den 10 maj öppnar upp möjligheter för att visa film utomhus. Det är en av många tankar som jag har. Överhuvudtaget så kommer jag att försöka hitta många fler arrangemang som man kan ha utomhus. Det måste dock finnas alternativ om vädret skulle bli riktigt dåligt.

Så fort frågor om detaljer kommer på tal skrattar Csaba Bene Perlenberg.
– Jag befinner mig fortfarande i vad man kan kalla ett litet chocktillstånd över att jag fått förtroendet att ansvara för en kulturnatt så just nu är det kaos i mitt huvud. Jag har dock en fil på min dator som jag har fyllt med tankar, idéer och uppslag och i dagarna håller jag på att rensa och samtidigt fylla på med nya idéer. Vi får se vad som händer och när. Jag hoppas dock kunna presentera en hel del om cirka två månader.

Läs även:

  • Regissör och kulturprofil leder Kulturnatt i vår
  • Två kulturnätter och stickfred under 2013
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser