Annons

Lokala politiker ger sitt stöd åt personalen på lasarettet

Efter Landskrona Direkts och annan medias rapportering om Femklöverns förslag i Region Skåne som i grova drag handlar om hur verksamheter vid de olika sjukhusen ska slås ihop och flyttas börjar lokala politiker agera. 
– Den borgerliga regionledningens förslag är ett dråpslag mot Landskrona lasarett och innebär att vi på sikt riskerar att lasarettet ersätts av en sjukstuga, säger kommunalrådet Niklas Karlsson (S) och får medhåll från sin partikollega i regionen Henrik Fritzon (S).
– Att ett sjukhus utarmas på detta sätt är helt oacceptabelt, säger han.
 
– Landskrona tycks vara satt på undantag. Först läggs vårdcentralen i Norrestad ned, nu är det lasarettet som återigen står i skottgluggen för de borgerliga sjukvårdspolitikernas experiment, säger Niklas Karlsson och uttrycker en tydlig oro om att det på sikt kan innebära att lasarettet helt försvinner och bara blir en vårdcentral.

Narkossköterskan Anders Westin som under förmiddagen här på Landskrona Direkt uppmanade politikerna från olika läger att gå samman i frågan tycks bli hörd.
– Gårdagens besked om Landskrona lasarett innehåller två delar. Att Landskrona blir ett centrum för ögonsjukvård, med högspecialiserad, spetssjukvård är naturligtvis positivt men att välfungerande, effektiva verksamheter tvingas flytta är jag starkt kritisk mot, säger Lena Benediktsson (FP)  ledamot av regionfullmäktige.
– Landskrona lasarett har en mycket välfungerande operationsverksamhet, som enligt min mening ska finnas kvar. Jag kommer i mitt uppdrag som ledamot av regionfullmäktige att motsätta mig beslutet, och kämpa för att Landskrona lasarett behåller denna välfungerande verksamhet och att den fortsätter att utvecklas, försäkrar hon.

Annons
 

Läs mer:

  • Sjukhuspersonal uppmanar lokala politiker att agera
  • Lasarettet kan komma att byta inriktning
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser