Annons

Tuffa tester för Uraniborg

Det var många som passade på att flanera i det vackra vintervädret längs med Havsleden under tisdagen. Mångas blickar riktades då också mot M/S Uraniborg som låg strax norr om Hakens fyr i höjd med Glumslöv och utförde en del tekniska tester. Tydligt kunde åskådarna följa hur båten förflyttade sig fram och bak samt i sidled och rent av en snurr i 180 grader.
– Uraniborg var ute och testade propelleraggregaten med en servicetekniker från tillverkaren. Man ställde in de slirkopplingar som finns, ett till varje propelleraggregat, berättar Magnus Anderson, VD för Ventrafiken.
– Detta gick bra med tillfredställande resultat idag.

Ett tekniskt problem har det varit med värmen ombord.
– Det är just nu fullt fokus från varvets sida att installera en oljepanna i ett av maskinrummen, säger Magnus Anderson.
– Nu när det varit extra kallt i december har vi erfarit att värmesystemet ombord inte har fungerat optimalt och därmed inte kunnat värma upp hela fartyget. Denna feldimensionering har varvet behövt rätta till genom att installera en separat panna för att uppnå vår kravspecifikation, förklarar han och hoppas att installationen skall vara klar i veckan.
– Därefter ska vi segla och testa henne mycket mer i några veckor till innan hon kan sättas i trafik någon gång under februari.
 
– Vi har ännu inte fullt ut accepterat fartyget. Det finns en del som varvet måste uträtta innan dess men det kommer säkert att fixas till snarast,
avslutar Magnus Anderson.

Annons
 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser